Barçın, geriye dönük sigorta ödemelerini yüksek buldu

6 Mayıs 2024

A
A

CTP Milletvekili Devrim Barçın, emekli çıkma şansı verilen kişilerin yatırması gereken paranın yüksekliğine değindi. Gardiyanoğlu ise genç yıllarda bu yatırımların önemsenmediğini ancak emekliliğe doğru bunun değerinin anlaşıldığını ifade etti.

ZgotmplZ

CTP Lefkoşa Milletvekili Devrim Barçın, “Devletin gelirleri harcamaları ve sosyal güvenlik sistemi” konusunda güncel konuşma yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da Barçın'a cevap verdi.

Barçın, sosyal güvenlik ile ilgili Meclise getirilen yasa tasarısını “dağ fare doğurdu” diye niteledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na kendisini dinlediği için teşekkür eden Barçın, yasa tasarısına karşı görüşlerini dile getirdi, emekli çıkacak borçlu kişilere toplu yatırım yapma şansı veren bu yasa tasarısının anlam ifade etmeyeceğini kaydetti.

Barçın, yasa tasarısı ile emekli çıkma şansı verilen kişilerin yatırması gereken paranın yüksekliğine işaret ederek, bunun yapılacak yeni düzenleme ile yeniden değerlendirilmesini, kişilere destek verilmesini önerdi.

Sosyal yardım alanlara da hayat pahalılığı veya artış yapılması gerektiğini ifade eden Barçın, asgari ücrete de gereken hayat pahalılığının yansıtılacağına inanç belirtti. Uzman askerlerin baremleri ile ilgili de gereken adımların atılmasını isteyen Barçın, adaletsizliğin düzeltilmesi için destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Barçın, konuşmasının sonunda Türkiye’de Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını, 52. ölüm yıl dönümünde andı.

GARDİYANOĞLU: ASGARİ ÜCRET MASASI TOPLANACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısın'da ortaya konan açılımları anlatarak, yatırımlar üzerinden yapılan çalışmaların, gerçek maaş üzerinden değil asgari ücret üzerinden yapılması nedeniyle ileride sıkıntı yaşamaması adına olduğunu söyledi.   

Gardiyanoğlu, genç yıllarda bu yatırımların önemsenmediğini ancak emekliliğe doğru bunun değerinin anlaşıldığını ifade ederek, yasa ile geriye dönük emekli hakkı tanınacak kişilerin bu şansı kullanmasını temenni etti.

Sosyal yardım alanlara yüzde 23 artış için Bakanlar Kuruluna bilgi gönderdiğini, asgari ücret masasının da toplanacağını ifade eden Gardiyanoğlu, Sosyal Sigortalar ile ilgili de gerekli adımların atılmasının önem taşıdığını, şirketlerin yapılandırmalarının sürdüğünü, denetlemelerin yapıldığını, bu denetlemelerin 1 Mayıs’ta da sürdüğünü söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar