Bakıcı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

20 Şubat 2024

Güncelleme: 21 Şubat 2024

A
A

100 yaşındaki Şaban Disko isimli vatandaşın, darp edilmesi sonrası tutuklanan ve bugün mahkemeye çıkarılan bakıcı H.Ö hakkında, tutuksuz yargılama kararı verildi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Gazimağusa’da Sonbahar Yaşlı Bakımevi’ndeki 100 yaşındaki Şaban Disko isimli vatandaşın, H.Ö. isimli bir bakıcı tarafından darp edilmişti.

Hafta sonu gerçekleşen olay sonrası Şaban Disko, hastanede tedavi edildikten sonra  Ay Işığı Bakım Evi’ne yerleştirildi.

Mahkemeye çıkarılan H.Ö'ye 3 gün tutukluluk verilmişti.

Olayın ardından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Şaban Disko'yu ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu ise açıklama yaparak darp olayını kınamış, en sert ceza alması için konunun takipçisi olacaklarını ifade etmişti.

YARGIÇ: TUTUKSUZ YARGILANMASINA KARAR VERDİ

3 gün tutukluluk süresi dolan H.Ö bugün yeniden yargıç huzuruna çıkarıldı.

Yargıç, H.Ö'yü teminata bağlayarak tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

MHA'nın aktardığına göre, yargıç, H.Ö'yü 70 bin TL nakdi teminata bağlayarak, KKTC dışına çıkmaktan men etti ve KKTC vatandaşı 2 kefilin 300'er bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Mağusa'daki Sonbahar Yaşlı Bakım Evi'nde çalışan H. Ö., 15Şubat tarihinde 100 yaşındaki Şaban Disko'yu ciddi şekilde darp ettiği suçlamasıyla tutuklandı.

Olay, Disko'nun hastaneye kaldırılması ve yapılan detaylı bir soruşturma sonucunda ortaya çıktı.

H.Ö 17 şubat cumartesi günü Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemede olayı anlatan polis memuru, ''yaşlı bakım evinin güvenlik kamerası görüntülerini incelediğinde, zanlının olayın 15 Şubat 2024’tarihinde, 04.00 ile 07.00 saatleri arsanda Şaban Disko'yu birçok kez kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine elleri ve ayaklarıyla vurarak darp ettiğini tespit ettik. Disko'nun ailesiyle yapılan görüşmelerde, daha önce benzer durumların yaşandığı ancak bakıcıların bu durumu yaşlılık veya düşme sonucu olarak izah ettiği ortaya çıktı.'' dedi.

Yargıç, H.Ö.'nün 3 gün boyunca poliste tutuklu kalmasına karar verilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar