Bakanlık uyardı: Online seyrüsefer ödeyecekler bu siteden uzak durun

7 Kasım 2022

A
A

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, online seyrüsefer ödemelerinin yalnızca resmî web sitesi üzerinden yapıldığı konusunda vatandaşı bilgilendirdi, dolandırıcılık amaçlı kullanıma açılan site hakkında uyardı.

ZgotmplZ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, devletin resmi sitesinin haricinde seyrüsefer ve muayene harcı ödemesi kabul edilen sitelerin dolandırıcılar tarafından oluşturulduğuna işaret ederek, vatandaşı dikkatli olması konusunda uyardı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, motorlu araçların seyrüsefer ve muayene harcı ödemelerinin internet üzerinden kredi kartıyla ödenebileceği tek adresin Vergi Dairesi’ne ait "https://online.vergi.gov.ct.tr" adresi olduğu, bu siteye Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın internet sitesi "http://bub.gov.ct.tr" adresi üzerinden de ulaşılabileceği kaydedildi.

BU SİTEYE DİKKAT

Açıklamada, internette yapılan seyrüsefer ödemesine ilişkin aramalarda "e-odemem.com/kktc-seyrusefer-online-odeme/" adresinde bulunan sitenin dolandırma amaçlı kurulan sitelerden olduğu ve bakanlığın söz konusu siteye erişimin engellenmesi için harekete geçtiği belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar