Azerbaycan Milli Meclisi üyeleri KKTC'de

12 Mayıs 2024

A
A

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Azerbaycan - KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Cavanşir Feyziyev ve beraberindeki heyeti Ercan Havalimanı'nda karşıladı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Türkiye - Azerbaycan, Türkiye - KKTC ve Azerbaycan - KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grupları KKTC'ye geldi.

Heyeti, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre Ercan Havalimanı'nda karşıladı.

Töre, yaptığı açıklamada Azerbaycan heyetini KKTC'de görmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek "Biz Türk'üz ve Türk milletinin mensuplarıyız" dedi.

Töre, Türkiye, KKTC ve Azerbaycan'ın üç devlet ancak tek milletin insanları olduğunu dile getirerek, kederde ve mutlulukta bir ve beraber olduklarını belirtti.

Birlikte hareket etmenin önemine vurgu yapan Töre, bu birlikteliğin bütün dünyaya güçlü bir mesaj vereceğini kaydetti.

Azerbaycan Milli Meclisi KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Cavanşir Feyziyev ise oluşturulan Dostluk Grubu sonrası kısa bir zaman içinde KKTC topraklarına geldiklerini belirterek, bu birlikteliğin önemli bir mesajı içerdiğini söyledi.

Feyziyev, KKTC'nin bağımsız Türk devletlerinin kardeşi olduğuna vurgu yaparak, KKTC ve Azerbaycan Cumhurbaşkanları arasında yapılan telefon görüşmesinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Azerbaycan'ın Kıbrıslı Türk kardeşlerinin yanında olacak" şeklinde vurgu yaptığını hatırlattı.

Bu sözlerin sadece Aliyev'in değil Azerbaycan'da yaşayan herkesin sözü olduğunu ifade eden Feyziyev, yapılan ilk resmi ziyaretin ardından çok daha fazla temasın olacağına inandığını belirtti.

Feyziyev, ziyaretin amacının tüm dünyaya bir mesaj vermek olduğunu ve bu mesajın KKTC'nin bağımsız bir devlet olduğu gerçeğini taşıdığını kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar