Aynı binada iki ayrı hırsızlık olayı: Zanlılar aynı gün mahkemeye çıkarıldı

Kamalı Haber, 23 Şubat 2024

A
A

Lefkoşa'da farklı zamanlarda aynı binada yapılan birbirlerinden bağımsız hırsızlık olaylarıyla ilgili tutuklanan üç zanlı bugün mahkemeye çıkarıldı. Polis, her iki soruşturmaya ilişkin ayrıntıları aktardı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen bina açma ve sirkat suçlarından tutuklanan U.B. ve A.O. yeniden mahkemeye çıkarılırken, aynı binadan farklı bir tarihte hırsızlık yaptığı iddia edilen E.K. da yakalanarak, diğer iki zanlıyla birlikte bugin Lefkoşa'da mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede her iki olaya ilişkin bilgi veren polis, zanlılar U.B., A.O.'nun 1-20 Şubat 2024 tarihleri arasında, Lefkoşa’da Bedrettin Demirel Caddesi üzerinde bulunan ve uzun süre kullanılmayan M.M.’ye ait 5 katlı binadan 208 adet çift sürmeli alüminyum pencere, muhtelif markalarda 37 adet 24 KW’lık klima, binaya ait elektrik kabloları ve bir adet jeneratöre ait parçaları yerinden sökerek çaldığını belirtti.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDEN TESPİT EDİLDİLER

Polis, şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında çevre güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiğini, 20 Şubat tarihinde mobese görüntülerinde 27 Ocak tarihinde şüpheli olabilecek üç kişinin ve bir otomobilin tespit edildiğini belirtti.

Polis, yapılan araştırma sonucu söz konusu aracın zanlı U.B.'nin kullanımında olduğunun belirlendiğini ve zanlıların sorgu sırasında suçlarını itiraf ettiklerini kaydetti.

Polis, U.B. ve A.O.'nun suçlarını itiraf ettiklerini, otomobilin emare olarak alındığını, zanlıların evinde arama yapıldığını belirtti. Yapılan aramada zanlı A.O.'nun evinde klima motorlarının çekilmesinde kullandıkları halat ipler ile aletler tespit edildiğini söyleyen polis, zanlıdan evde bulunan eşyalarla ilgili izahat istendiğini, hırsızlık yaparken kullandıklarını söylediğini aktardı.

Polis, olayla ilgili ilk etapta tutuklanan 16 yaşındaki N.K.’nin ise suçla bağı görülmediğinden serbest bırakıldığını söyledi.

Soruşturmanın devam ettiğini, zanlıların çaldıkları eşyaların henüz bulunmadığını belirten polis, incelenecek kamera görüntüleri olduğunu, ayrıca çalınan malların değer tespitinin yapılacağını söyledi. Polis, soruşturma amaçlı iki zanlının 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

AYNI BİNAYI SOYDU

Diğer zanlı E.K.'nin de diğer iki zanlıdan bağımsız başka bir tarihte aynı binanın bodrum katından jeneratör parçalarını çaldığını ifade ettiğini mahkemeye aktaran polis, zanlının evinde yapılan aramada bahçede jeneratör parçalarını bulduklarını ifade etti.

Polis, bu parçaların çalıntı olup olmadığının araştırılacağını belirtti. Polis, ayrıca incelenen kamera görüntülerinde zanlının binanın yakında park halinde aracına bir şeyler yüklerken görüldüğünü ifade etti.

Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Polisin ardından söz alan E.K. ise suçsuz olduğunu iddia etti. 

Mahkeme heyeti U.B. ve A.O.'nun 7 gün, E.K.'nin ise 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar