Atun soru kabul etmedi, Meclis'te sesler yükseldi

18 Nisan 2022

Güncelleme: 18 Nisan 2022

A
A

Maliye Bakanı Sunat Atun, kendisine soru sormak isteyen vekilleri cevaplamadan kürsüden inince vekiller tepki gösterdi. Erhürman, “Böyle bir usul yok” dedi.

ZgotmplZ

Meclis’te bugün de Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda yaşananlar gündeme geldi; muhalefet Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun EL-SEN ile yaptığı anlaşmaya dair sorular yöneltti.

Başbakan Faiz Sucuoğlu da gelen eleştiriler üzerine, “Ne yapsaydım? Ülke karanlıkta mı kalsaydı?” diyerek yaşanan süreci anlattı. Başbakan’ın yaptığı açıklamada ismi geçmesi üzerne kürsüye çıkan Maliye Bakanı Sunat Atun, EL-SEN ile yapılan anlaşmayı doğru bulmadığını ifade etti.

“SENDİKAYLA YAPILAN ANLAŞMAYI DOĞRU BULMUYORUM”

“Bana ulaşılamadığı doğru değil” diyen Atun, sendikayla böyle bir anlaşmanın imzalanmasının doğru olmadığını söyleyedi. Atun, Başbakan’ın yaptığında bir anormallik olmadığını ifade ederek, geçmişte de bu tür örneklerin olduğunu söyledi.

Alkollü içkiler konusunda daha derin çalışma yaptıklarını ifade eden Atun, fiyat değişikliklerinde devletin mesuliyetinin ne kadar olduğuna değindi. Verilen mesajların tutarlık göstermesi için buna bakılması gerektiğini kaydeden Atun, gereğinin yapılacağını söyledi.

ATUN SORU KABUL ETMEDİ…

Atun’un kürsüden inmesi soru almaması üzerine Meclis’te yine sesler yükseldi.

Bunun üzerine CTP Genel Başkanı Erturhan, “Sunat Atun tutarlılığa çağıracaksa muhalefetin birkaç şeyi bilmesi gerekir” diyerek, hükümetin kendi içinde tutarsızlık yaşadığını savundu. Erhürman, “Sabahtan beri hangi konuyu konuştuysak tutarlılığın zerresi yok” dedi.

SUCUOĞLU: SORUŞTURMA BAŞLATACAĞIM

Başbakan Faiz Sucuoğlu ise yerinden, metni imzaladığı akşam kendisine Maliye Bakanı Sunat Atun’a ulaşılamadığının söylendiğini, bu doğru değilse soruşturma başlatılacağını söyledi.

ERHÜRMAN: BÖYLE BİR USUL YOK

Daha sonra tekrar kürsüye çıkan Erhürman, Bakan’ın soruya cevap vermeyi kabul etmeme gibi usul olamayacağını belirtti. “Anayasa hakkı içinde soru hakkı vardır milletvekilinin” diyen Erhürman, bir bakan kürsüden ayrılsa da Meclis Başkanı’nın bakanı çağırması gerektiğini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar