Atina'nın Azerbaycan iddiası yalan çıktı...

13 Nisan 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, Atina kaynaklı "Azerbaycan Yunanistan’a KKTC’yi tanımayacağına dair güvence verdi." yönündeki iddianın yalan olduğunu ortaya çıktığını belirterek, Türkiye’nin desteğiyle Azerbaycan’la ilişkilerin daha da gelişeceğini ifade etti.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan’ın Yunanistan’a KKTC’yi tanımayacağına dair güvence verdiği yönündeki Atina kaynaklı iddiaları değerlendirdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Fariz Rzayev, geçtiğimiz günlerdeki Yunanistan ziyareti sırasında Yunanistan Dışişleri ve Savunma Komisyonu Başkanı Dora Bakoyanni ile görüşmüştü. Görüşme sonrasında Yunan Komisyon Başkanı Dora Bakoyanni Azeri Bakan Rzayev’in KKTC’yi tanımayacaklarına dair kendilerine güvence verdiğini iddia etmişti.

BRT'ye konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, söz konusu açıklamanın doğru olduğuna inanmadığını ifade ederek, “Rum ve Yunanistan tarafı bu girişimde Kıbrıs Türk halkını bir kez daha aşağılama ve haklarından mahrum bırakma çabası içine girmişlerdir. Gerek Türkiye gerekse bizim yapmış olduğumuz girişimler doğrultusunda Azerbaycan’ın Yunanistan’a böyle bir taahhüt vermediği ortaya çıkmıştır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Azerbaycan, bir Türk devletidir. Bir diğer Türk Devleti KKTC ile diplomatik ilişkisini geliştirmek istemektedir. Azerbaycan böyle bir karar alırken Yunanistan’a soracak değildir. Anavatan Türkiye’nin desteğiyle Azerbaycan’la ilişkilerimiz daha da gelişecektir. Rum ve Yunan tarafı bu girişimle Kıbrıs Türk halkını kendilerinden bir o kadar daha uzaklaştırmıştır. Kıbrıs Türk halkına her platformda nefes aldırmak istemeyen, dünya ile kucaklaşmasına karşı çıkan bir zihniyetle karşı karşıya olduğumuzu, bu son yalan açıklamayla bir kez daha görmüş olduk.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar