Atalay: YDP, sadece bir grubun partisi değildir

28 Nisan 2024

Güncelleme: 28 Nisan 2024

A
A

Kurultayda konuşan Genel Başkan adayı Talip Atalay, parti içerisinde gelişen "ayrımcılığa" dikkat çekerek, “Biz düşman değiliz. Bu ülkenin gelişimi için, halkın daha ileriye gitmesi için ant içmiş neferler olarak çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. 

ZgotmplZ

Yeniden Doğuş Partisi’nin (YDP) 4’üncü Olağan Kurultayı'nda oylama başladı. 

7 bin 614 üyenin oy kullanabileceği  Kurultayda sandıklar saat 20.00’de kapatılacak ve oy sayımına geçilecek.

Genel Başkan adayı, YDP Genel Sekreteri ve Milletvekili Talip Atalay, parti içerisinde gelişen "ayrımcılığa" dikkat çektiği ve üzüntüsünü ifade ettiği konuşmasında, “Biz düşman değiliz. Bu ülkenin gelişimi için, halkın daha ileriye gitmesi için ant içmiş neferler olarak çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. 

Mücadelenin elbette olacağını ancak demokrasinin tahammül rejimi olduğunu kaydeden Atalay, amaçlarının bölmek değil birleştirmek olduğunu, yarına dönük kırgınlıkların en aza indirilerek yürünmesi gerektiğini belirtti. 

Atalay, yeni yaralar açacak yaklaşım ve söylemlerin YDP’ye zarar vereceğini söyleyerek, bu “zehirli dilden” vazgeçilmesi çağrısında bulundu, YDP’nin demokratik katılıma inanan, hoş görülü duruşu kendine ilke edindiğine ifade etti. 

Atalay, YDP’nin kurulduğu yıldan itibaren bugüne geliş sürecine değinerek bugünkü kurultayın yeni sürecin ilk adımı olacağını söyledi. 

“BU KURULTAY UMARIM YDP’NİN YENİDEN DOĞUŞU OLUR”

Genel Başkan Arıklı’ya da  daha “birleştirici” açıklamalarda bulunma çağrısı yapan Atalay, “YDP bir grubun değil hepimizin partisi olmalıdır. Diğer tüm partilerle de dayanışmalıyız. Yoksa kendimize ve ülkemize ihanet etmiş oluruz.” diye konuştu.

Davayı büyütecek olanın kişiler değil, zihniyet olduğunu vurgulayan ve zihniyeti ve bakış açısını değiştirerek, YDP’yi büyütme hedefinde olduklarını kaydeden Atalay, bu seçimin Yeniden Doğuş Partisi’nin yeniden doğuşu olması temennisinde bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar