Askeri bölgeyi fotoğraflayan Rum'a 1 ay hapis cezası

27 Eylül 2022

Güncelleme: 27 Eylül 2022

A
A

Askeri yasak bölgeyi fotoğraflayan Kıbrıslı Rum Andreas Soutzi’ye 1 ay hapis cezası verildi.

ZgotmplZ

KKTC'ye geçerek askeri yasak bölgeyi fotoğrafladığı için tutuklu bulunan 58 yaşındaki Kıbrıslı Rum Andreas Soutzi hakkındaki karar açıklandı.

Lefkoşa’da Askeri Mahkeme'de görülen davada, yargıç Murat Soytaç, sanığın askeri yasak bölgeyi fotoğraflarken kötü bir niyeti olmadığına ve hatıra amaçlı fotoğrafladığına, hiçbir askeri unsur, teçhizat ve birliği veya hareketini kaydetmediğini, bu fotoğrafları başka bir suçu işlemek için kullanmayacağına kanaat getirildiğini ve sanığın dava sürecindeki iyi halinin de göz önünde bulundurularak değerlendirme yapıldığını belirtti.

Söz konusu suçun 5 yıla kadar hapislik gerektiren ve ülke, kamu ve askeri güvenliği tehlikeye atabilecek vahim bir suç olduğunu belirten Soytaç, sanığa hürriyeti bağlayıcı bir ceza verilmesine hükmedildiğini ve bir (1) ay süreyle hapis cezasının uygun görüldüğünü kaydetti.

Soytaç, ayrıca ele geçirilen emareler ve elektronik cihazlarda bulunan ve suç teşkil eden verilerin silinerek, Soutzi’ye iade edilmesine de karar verildiğini açıkladı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

KKTC'de 26 Ağustos'ta bir otelde konaklayan Rum zanlı daha sonra Kıbrıs Rum Kesimi'ne geçmişti.

Temizlik görevlisinin odasında bir telsiz bularak polise haber vermesiyle aranmaya başlayan zanlı, KKTC'ye yeniden giriş yaparken tutuklanmıştı.

Andreas Soutzi ilk sorgusunda da askeri bölgelerin fotoğraflarını çektiğini itiraf etmişti.

Mahkemenin önceki oturumunda, zanlının üzerinden içerisinde KKTC'deki bölgelerin de yer aldığı 9 harita, telsiz, fotoğraf makinesi ve diğer elektronik materyallerin çıktığı belirtilmişti. 

"TELSİZ KULLANMAKTAN" TEMİNATA BAĞLANMIŞTI

Askeri yasak bölgeyi fotoğraflama suçunu kabul eden zanlı Andreas Soutzi, 20 Eylül'de “2 adet telsizin gerekli mercilerden izin almadan kullanılması” suçlaması ile ilgili İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmıştı.

Zanlı, yargılandığı bu davadan, 3 yıl boyunca sulh ve sükûnu koruyacağına dair 30 bin TL’lik kefalet senedi imzalanması sonucu serbest kalmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar