Arıklı: Santralde arıza giderildi Güney'den elektrik temin edildi

16 Ocak 2023

Güncelleme: 16 Ocak 2023

A
A

Bakan Arıklı, kış aylarında insanların ısınmak istediği için elektrik tüketiminde pik değerin yükseldiğini, bu sırada santrallerde bazı arızalar yaşandığını söyleyerek, arızaların giderildiğini, Güney Kıbrıs’tan da elektrik temin edildiğini söyledi.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda konuşan Bayındırlık ve Ulaştırma Başkanı Erhan Arıklı, elektrikte yaşanan kesintiler ve santral arızasıyla ilgili olarak açıklamada bulundu.

Bakan Arıklı, kış aylarında insanların ısınmak istediği için elektrik tüketiminde pik değerin yükseldiğini, bu sırada santrallerde bazı arızalar yaşandığını söyleyerek, arızaların giderildiğini, Güney Kıbrıs’tan da elektrik temin edildiğini açıkladı. 

AKSA ile görüşmelerin tekrar başlayacağını, kablo ile çift yönlü elektrik getirilmesi konusunun temel  şart olduğunu dile getiren Arıklı, 2024’e kadar AKSA ile bu görüşmelerin bitirilmesi gerektiğini belirtti.

Arıklı, kablo ile elektrik getirilmesi konusunda sorunları aşmanın AKSA’nın görevi olduğunu kaydetti.

Uzlaşılamaması halinde başka firmalarla da görüşmeler yapılabileceğini belirten Arıklı, görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Arıklı, şu anda üretim azlığından kaynaklı elektrik kesintilerinin sona erdiğini belirtti.  

Güneş enerjisi sistemiyle Türkiye’ye enerji satılabileceğini dile getiren Arıklı, güneşten faydalanmak gerektiğini, bu enerjiyi üretip satmak durumunda olduklarını kaydetti.

Maliye Bakanı Alişan Şan
ŞAN ELEKTRİKTEKİ ARIZALARI ANLATTI

Maliye Bakanı Alişan Şan, (Teknecik'in sigortalı olduğu) konu edilen şirketle bir alakası bulunmadığını söyleyerek, yasalara uymayan bir şirket varsa hukuk ve yasa önünde yaptırıma maruz kalacağını belirtti.

Şan, elektrik kesintilerinin sebebinin kendisinin önceden bağlantısı bulunan bir şirket olduğuna yönelik iddialar bulunduğunu söyleyerek, elektrik kesintilerinin arıza kaynaklı olduğunu söyledi.

Arızaların kaynağıyla ilgili detaylı bilgi vererek, sıkıntılı jeneratörün tamirinin yapıldığını kısa süre sonra arıza meydana geldiğini, o hasarın ne olduğu anlaşılmadan yeniden başka bir hasar olduğunu belirten Şan, sigorta şirketinin belirlenen hasarın ödemesini yapmakla mükellef olduğunu, ikinci hasar oluştuktan sonra bazı nedenlerle hasar tespitin oraya çıkmadığını, henüz sigorta şirketine ulaşmadığını ifade etti.

Şan, ödemenin prosedür tamamlandığında yapılacağını, halkın sorun yaşamaması adına diğer jeneratörlerin devreye girdiğini kaydetti.

Şan, üretim eksikliğinin tek sebebinin sigorta şirketi olduğu yönündeki görüşlerin ve şirketin de da kendisine bağlanmasının doğru olmadığını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar