Arıklı kurultayda kaybederse vekilliği bırakacak: YDP de hükümet dışı kalır

22 Şubat 2024

Güncelleme: 22 Şubat 2024

A
A

Nisan ayında Atalay ile liderlik yarışına hazırlanan Arıklı, genel başkanlığı kaybetmesi durumunda milletvekilliğinden istifa edeceğini bu durumda YDP'nin hükümet dışı kalmasının olası olduğunu belirterek, rakibine çekilme çağrısı yaptı.

ZgotmplZ

Yeniden Doğuş Partisi'nde (YDP) nisan ayında yapılacak genel başkanlık seçimi öncesi mevcut genel başkan Erhan Arıklı'dan yeni açıklamalar geldi.

Genel başkanlığı kaybetmesi halinde milletvekilliğinden istifa edeceğini kaydeden Arıklı “Milletvekilliğini geri vermem durumunda YDP’nin hükümet dışı kalması çok büyük olasılık olur.” dedi .

BRT’de Baykan Gürses’e konuşan Arıklı, rakibi YDP Genel Sekreteri Talip Atalay'a da çekilme çağrısı yaptı.

“Arkadaşlarımla sahaya indim. 1 ay önce bana destek 30-35 oranında idi. Şimdi yüzde 60. Talip hocanın bunu görüp geri çekilmesini ümit ediyorum.” diyen Erhan Arıklı, "Nefsi ayağa kalktığı için 'sıra bende' diyor. Koltuk hırsı, bir şekilde bir yerlere gelme hırsı böyle bir şey. Dostluk kardeşlik kazanmalı. Talip hocanın daha fazla ısrar etmeyeceğini umut ediyorum. Talip hoca, aklını karıştıranlara müsaade etmemeli.” ifadelerini kullandı.

ZAROĞLU'NA ZEYTİN DALI

Erhan Arıklı, iki yıl önce partiden olaylı şekilde ayrılan Bertan Zaroğlu'na da zeytin dalı uzattı. YDP lideri, "Bertan Zaroğlu kardeşimin çocuğu dünyaya geldi. Kendisini ziyaret edeceğim ve bu vesileyle de kendisine yeni bir sayfa açmayı önereceğim." dedi.

YDP kurultayı 14 Nisan'da, nisap sağlanamazsa kurultayın ikinci turu 28 Nisan’da yapılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar