Arıklı ile Zaroğlu el sıkıştı, birleşme süreci başladı

3 Nisan 2024

Güncelleme: 4 Nisan 2024

A
A

Yeniden Doğuş Partisi ile Milletin Partisi, iki partinin birleşmesi konusunda anlaştı. İki parti de kararı yetkili kurullara götürerek süreci başlatıyor.

ZgotmplZ

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) ile Milletin Partisi, bugün gerçekleştirdikleri görüşmede iki partinin birleşmesi konusunu yetkili kurullara götürüp, değerlendirme kararı aldı.

İki partinin görüşmesi MYK Haber'in birleşmeyi duyurmasının ardından geldi.

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, Genel Başkan Yardımcıları Turan Büyükyılmaz, Erşah Sabit Yılmaz, Mehmet Tunçtürk, Lefkoşa ilçe başkanı Ali Birsen ve parti üst düzey yetkililerinden oluşan kalabalık bir heyet, bugün saat 14.00’te Milletin Partisi'ni ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından iki partinin başkanı basına açıklama yaptı.

ARIKLI: KURULTAYDA OY KULLANAMAYACAKLAR

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, birleşme konusunda yetkili kurullarda olumlu bir karar çıkması durumunda bir tüzük kurultayı yapma ihtiyacının doğacağını belirtti. Ancak birleşmenin YDP'nin kurultay süreciyle alakası olmayacağını ve kurultayda oy kullanmayacaklarını vurguladı.

Arıklı, görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini ve birleşme konusunu yetkili kurullara götürüp, değerlendirme kararı aldıklarını ifade etti.

ZAROĞLU: TÜZÜK DEĞİŞECEK

Milletin Partisi Genel Başkanı Bertan Zaroğlu ise YDP'nin kurulmasında büyük emekleri olduğunu ve bu birleşmeyi olumlu bir adım olarak değerlendirdiklerini belirtti. Zaroğlu, YDP'den gelen teklifleri yetkili kurumlara götürerek, birleşmenin tüzük değişikliğiyle gerçekleşebileceğini dile getirdi.

Ancak bu süreçte YDP'nin kurultayında taraf olmayacaklarını ve iki partinin birleşmesinin ülkeye hizmet etme adına bir adım olduğunu vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar