Antalya'da Kıbrıs Türk Evi açıldı

8 Mart 2024

Güncelleme: 8 Mart 2024

A
A

Antalya Kepez Belediyesi tarafından yaptırılan 1974 Kıbrıs Türk Evi'nin açılışını gerçekleştirdi. KKTC'nin tarihi, kültürü ve milli mücadele yıllarını anlatan bu evde, 1974 Mutlu Barış Harekatı'na sağlanan tarihi katkıyı yaşatmak amaçlanıyor.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Antalya Kepez Belediyesi tarafından yaptırılan 1974 Kıbrıs Türk Evi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 1974 Mutlu Barış Harekatı'nın ardından yerli ve milli batarya fabrikasının bölgede kurulduğunu hatırlattı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan pil ve bataryaların bu fabrikada üretildiğini belirten Tütüncü, bu evin bu dönemde yaşananları aktarmak adına önemli olduğunu ifade etti.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kıbrıs'ın Türkiye için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Kıbrıs'ın en büyük milli dava olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, konuşmasında büyüklerini yad ederek, Kıbrıs Türk halkının İngiltere ve Rum-Yunan ikilisine karşı verdiği mücadeleyi anlattı. 1974 Mutlu Barış Harekatı ile özgürlüğe kavuşan Kıbrıs Türk halkının birlikte geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü belirten Tatar, Türkiye ile aralarında güçlü bir milli bağ bulunduğunu vurguladı. Rum-Yunan ikilisinin Türkiye'yi Doğu Akdeniz'den dışlama siyaseti yürüttüğünü dile getiren Tatar, Türkiye'nin her bölgesinde böylesi Kıbrıs evlerinin olmasını temenni ettiğini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar