Amcaoğlu'nu ziyaret eden KTÖS, okulların durumunu görüştü

15 Mayıs 2024

A
A

Gönyeli-Alayköy Belediyesi Başkanı Hüseyin Amcaoğlu’nu ziyaret KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, okulların kapasitelerinin artırılması ve eğitimin niteliğinin geliştirilmesi konularını görüştü.

ZgotmplZ

KTÖS (Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası) Genel Sekreteri Burak Maviş, Gönyeli-Alayköy Belediyesi Başkanı Hüseyin Amcaoğlu’nu ziyaret etti. Görüşmeye, Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu Lefkoşa Müdürü Selim Özmenek ve Gönyeli-Yenikent Muhtarı Melek Arabacıoğlu da katıldı.

Görüşmenin ana gündem maddesi, Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu Lefkoşa'ya olan yoğun talep karşısında yeni dönemde yapılacak düzenlemeler ve çözümler üzerineydi. Okulların kapasitelerinin artırılması ve eğitimin niteliğinin geliştirilmesi konuları ele alındı.

Maviş, okulların en yakın dostlarının belediyeler olduğunu ve birçok okulun ihtiyaçlarının belediyeler tarafından karşılandığını vurguladı. Belediyelerin eğitimde daha fazla söz sahibi olmaları gerektiğini belirtti. Maviş, bazı okulların nüfus yoğunluğu nedeniyle zorlandığını ve bu yoğunlukla başa çıkabilmek için belediyelerin öncü rol oynadığını ifade etti.

Maviş, bu ziyaretlerin amacının, nüfus yoğunluğu olan okullara standart getirebilmek ve özel okullardan kamu okullarına dönüş yapabilecek öğrencilerin kabulü için ortak çözümler üretmek olduğunu söyledi. Her çocuğun ikametgâh bölgesi dahilinde okullara yerleştirilmesini hedeflediklerini belirtti ve bu konuda gerekli yatırımların yapılması için diyalog süreci başlattıklarını ifade etti.

Ziyaret sırasında, Burak Maviş, sendikanın hazırladığı “Öğleden Sonra İki Gün Eğitimin Değerlendirmesi, İhtiyaç Analizi ve İyi Örnekler” ve “Anket: Eğitim Bakanlığının Öğretmenlik Mesleğine ve Öğretmen Haklarına Karşı Tutumu” isimli çalışmaları Hüseyin Amcaoğlu’na takdim etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar