Altuğra'dan Ercan'da ambulans açıklaması

24 Ocak 2023

Güncelleme: 24 Ocak 2023

A
A

Ercan'da uçağını beklerken yaşamını yitiren yolcu Meclis'te gündem oldu. CTP Milletvekili Filiz Besim, “Ercan’da ambulans yok mu?” iddiaları sordu. Sağlık Bakanı Altuğra, özel şirketin bir süredir Ercan’da ambulans bulundurmadığını açıkladı.

ZgotmplZ

 57 yaşındaki İskan Aruk, Ercan Havalimanı'nda beklerken geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetmişti. 

Polis, olaya ilişkin dünkü açıklamasında Aruk'un (E) 18.30 sıralarında alanda rahatsızlandığını, ambulans ile hastaneye kaldırıldığı sırada yolda yaşamını yitirdiğini bildirmişti.

Ancak basına yansıyan iddialar, yolcunun rahatsızlandığı esnada havalimanında ambulans bulunmadığı ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu'ndan gönderilen ambulansı beklerken havalimanında öldüğü yönündeydi.

Polisten bu konuda bir yalanlama gelmedi.

Yaşanan iddialar Cumhuriyet Meclisi'nin bugünkü genel kurulunda gündem oldu. CTP Milletvekili Filiz Besim, Ercan Havalimanı'nda bir hastanın ambulans olmadığı için kaybedildiği haberleri konusunda bilgi istedi.

"SORGUNLANMASI GEREKİYOR"

Ercan Havalimanı'nda özel şirketin ambulans bulundurma zorunluluğu olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, eğer bu ambulans o sırada yerinde bulunmuyorsa bunun da sorgulanması gerektiğini belirtti.

Altuğra, kendisine yöneltilen soru üzerine, Sağlık Bakanlığı ambulansının o sırada başka bir çağrıya cevap verdiği için yerinde olmadığını, özel şirketin de bir süredir orada ambulans bulundurmadığını anlattı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar