Akpınar'dan büyük ortağa mesaj: Hükümet Üstel hükümeti değil, koalisyon hükümetidir

7 Mayıs 2024

Güncelleme: 7 Mayıs 2024

A
A

Akpınar, kendilerine bağlı kurum ve dairelerin yönetimine Üstel’in müdahale girişiminin rahatsızlığa neden olduğunu belirterek, saygı beklediklerini vurguladı, “Hükümet Ünal Üstel hükümeti değildir, hükümet bir koalisyon hükümetidir.” mesajı verdi.

ZgotmplZ

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Serhat Akpınar, Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ünal Üstel’in, ortaklığa ve partisine saygı duyması gerektiğini belirtti.

Demokrat Parti’de geçtiğimiz nisan ayında, sahip olduğu bakanlığa bağlı kurum ve dairelerin yönetimine UBP’nin müdahale ettiği gerekçesiyle hükümetten çekilme kararı gündeme gelmiş ancak parti meclisi kararıyla bu adım askıya alınmıştı.

MYKibris.com Haber Müdürü Ramazan Adnan'ın sunumuyla Ada TV'de ekrana gelen "Masada" programına katılarak, bu sürece ilişkin soruyu yanıtlayan Serhat Akpınar, hükümetin normal akışı içerisinde herhangi sorunsal bir süreç yaşanmadığının altını çizerek, “Yaşanan hükümetin kendi içinde koalisyon ortaklarıyla yaşıyor olduğu sorundur aslında.” dedi.

DP Genel Sekreteri Serhat Akpınar, MYKibris.com Haber Müdürü Ramazan Adnan'ın sorularını yanıtladı.

Demokrat Parti ile Yeniden Doğuş Partisi’nin (YDP), koalisyon hükümetinin gelişimi ve devamlılığı noktasında elinden gelen her türlü özveriyi ortaya koyduğunu kaydeden Akpınar, şöyle devam etti:

“Partiler, bakanlık düzeyinde kendi kontrolünde olan kurum ve kuruluşların yönetimini kendisi yapmak ister. Kimi kurum veya kuruluşların, geçmişten gelen kendi iç sorunları var, kamuyla ilgili bir takım yaşanmakta olan sorunsal süreçler var. Bu yönetimsel süreçler bir takım iç müdahalelerle karşılaştığında -sayın başbakanımız tarafından ortaya konduğu gibi-  tabi ki parti genelinde de rahatsızlıklar oluşmaya başladı. Bunu biz birkaç defa dile getirdik. Aslında bu sürecin başkanlar düzeyinde, hükümetin icraatları ve programı ve ilgili protokol çözülmesi gerekiyor. Eğer kendi aralarında bunlar çözülmüyorsa ve üstten yaptırım olarak geliyorsa, tabii ki parti tabanı hareketlenmeye başlıyor. Bunu yönetmek de bir genel sekreter için oldukça kolay bir şey değil.

Demokrat Parti kendi içinde her zaman için farklı bir isyanı taşıyan, onunla beslenen bir parti, o nedenle de haksızlığa biz kesinlikle gelemiyoruz. Haksızlığa gelemediğimiz için de, bu süreçlerin doğru yönetiminde zaman zaman uyarı niteliğinde söylemler, dikkat çekici bir takım yaklaşımlar ortaya koyuyoruz.

Özetle şunu söylemem gerekiyorsa; bugün UBP’nin tüm bakanlıklar düzeyinde ortaya koymuş olduğu icraatın yegane ortağı ve yaratıcısı, onların oluşumunu sağlayabilmesinin yegane sebebi Demokrat Parti ile diğer koalisyon ortağıdır. Biz olmasak zaten olmaz. Hükümet sayın Ünal Üstel hükümeti değildir, hükümet bir koalisyon hükümetidir, dolayısıyla, tüm icraatların ortaya konma şekli ve tanımlaması ‘koalisyon hükümetinin icraatları’ olarak ortaya konmalıdır, ki bizim daha fazla üzerinde durduğumuz çalışma bu.

Bizim beklediğimiz sadece bu süreçte saygı duyulmak, bilgilendirilmek, dahil edilmek ve birlikte hareket etmek, olmadığı zamanda bu tip kararlar ortaya çıkıyor.”

“ERKEN SEÇİM OLASI DEĞİL”

Akpınar, erken seçim ile ilgili soruya ise şu şekilde yanıt verdi:

“Kesinlik bir erken seçim olası değil. Sürecin yönetilmesinde, halkımızın ihtiyaç duyduğu refah ve gelişim sürecinin doğru bir şekilde ve istikrarın ortaya konmasında, bir ve birlikte hareket etmeye ve bu süreci en doğru bu şekilde yönetmeye ve iktidar olduğumuz bu süreci en doğru bir şekilde ileriye taşıma çabasındadır.

Muhalefet ise tam tersi, bir takım oluşan gerginliklerde veyahut da hükümetin icraatlarına bağlı bazı olayların akışında, kaotik bir takım yaklaşımlar, algı yönetimine yönelik bir takım süreçlerin başlaması, psikolojik ve toplum bilimcilerin de desteğiyle bazı söylemler ortaya koyarak, hükümeti itibarsızlaştırıcı girişimleriyle, erken seçime sürükleme çalışmaları, tamamıyla yersizdir, asılsızdır.”

“DEMOKRAT PARTİ'NİN DÜŞÜNCESİ KENDİ ADAYINI ÇIKARMA YÖNÜNDE”

Cumhurbaşkanlığı seçiminde DP’nin nasıl bir yol izleyeceği konusunu da değerlendiren Serhat Akpınar, şöyle devam etti:

“Demokrat Parti son günlerde, özellikle cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde kendi iç teşkilatlanma hareketine oldukça büyük bir ağırlık vermiş durumdadır. Tabii parti meclisiyle de önümüzdeki aylarda bu kararı kendi içerisinde oluşturacak. Burada genel başkanımızın böyle bir sürece dahil olmak isteği olacak mı, sanmıyorum. Parti olarak aday çıkarabilme düşüncemiz olabilir mi, olabilir. Tam tersi, ortak bir aday noktasında hareket edilebilir mi, edilebilir. Bu süreç için konuşmak aslında erken ancak Demokrat Parti'nin, bugünden önceki düşüncesi kendi adayını çıkarmak yönündedir. Bunu önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar