Akpınar, istifasını isteyenlere PM'yi işaret etti

25 Mart 2024

Güncelleme: 25 Mart 2024

A
A

DP Genel Sekreteri ve Milletvekili Serhat Akpınar, istifası istenilen mektupla ilgili, partimizi ''itibarsızlaştırmaya çalışan kişiler artık bu alışkanlıklarından vazgeçmeliler.'' yorumunda bulundu.

ZgotmplZ

Demokrat Parti'nin bazı parti üyelerinin imzasıyla yayımlanan, “Demokrat Partinin Geleceği için Uyarı Mektubu” Genel başkan Fikri Ataoğlu'na verildi.

Mektupta Genel Sekreter Serhat Akpınar'ın görevden alınması talep ediliyor.

AKPINAR: OYUNLARA GELECEK KADAR AMATÖR DEĞİLİM

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri ve Milletvekili Serhat Akpınar, DP üyeleri tarafından yayımlanan mektupla ilgili açıklamalarda bulundu.

Akpınar, mektubun DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu'na iletilmek üzere kendisine ulaştığını ve Ataoğlu'nun mektuba yanıt verme hakkını sakladığını belirtti. Mektupta, Akpınar'a yönelik Genel Sekreterlik görevinden çekilme talebinin bulunduğunu ifade eden Akpınar, bu görevin parti meclisi tarafından verildiğini ve dolayısıyla parti meclisinin yetkisi kapsamında olduğunu vurguladı.

Akpınar, mektupta imzası bulunanların DP üyeleri olmayan ve partiden ihraç edilen kişilerin olmasının düşündürücü olduğunu belirtti. Ayrıca, mektupta dile getirilen iddiaların esas nedenlerini sorguladı ve parti içi muhalefetin demokratik kurallar içinde yapılması gerektiğini vurguladı.

Genel Sekreterlik görevini devraldığı dönemden bu yana hiçbir kurumsal verinin kendisine teslim edilmediğini belirten Akpınar, parti içindeki yapılanma sürecinin hızlandırılacağını ve sorunlu ilçe başkanlıklarının çözüme kavuşturulacağını ifade etti. Akpınar, parti içi demokrasiye ve kurumsal yapılanmaya vurgu yaparak, manipülatif yaklaşımlara karşı mücadele edeceğini belirtti.

Serhat Akpınar açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Parti içi muhalefet, bağlı olduğumuz demokratik tüm değerlerin açılımlarında ve yasal tüzel organlarımız içerisinde yapılabilmektedir. Demokrat Parti kendi siyasi kurumsal yapısı içerisinde üyelerimizden gelecek her türlü görüşleri, şikayetleri, temennileri, istekleri, eleştirileri partinin kurullarında değerlendirebilecek olgunluğa sahiptir.

Ancak şahsıma karşı şartlandırılan ve yönlendirilen bazı partililerimizin, manipülatif algı yönetimiyle  parti içi güç yönetimini elinde tutanlar tarafından, şahsımı hedef alan itibarsızlaştırma, tehdit ve benzeri yaklaşımlarına, oyunlarına gelecek kadar amatör değilim. Şahsımın ortaya koymuş olduğu doğru yapılanma süreçlerinden rahatsızlık duyanların, manipülatif girişimlerine, parti içinde partilileşme, paralel yönetim girişimlerine, izin verecek değilim.

Kişisel menfaatlerinin yanıt bulmadığı hallerde partimizi ve yöneticilerini sistematik bir şekilde itibarsızlaştırmaya çalışan kişiler artık bu alışkanlıklarından vazgeçmeliler.''

.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar