AKPA'da, Kıbrıs konusunda Holguin'e yardımcı olunması çağrısı

6 Mart 2024

A
A

AKPA toplantısına katılan CTP milletvekili Candan, müzakerelerin yeniden başlayabilmesi için taraflar ve uluslararası aktörlerin Holguin'e yardımcı olması gerektiğini söyledi.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Armağan Candan, Paris'te düzenlenen Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi (AKPA) Siyasi ve Hukuk komiteleri toplantılarına katılarak konuşma yaptı.

CTP’den yapılan açıklamaya göre eski dışişleri bakanı olarak Kolombiya'da uzun yıllar devam eden iç savaşın sona erdirilmesi ve barış anlaşmasının imzalanmasında ciddi katkıları bulunan Holguin'in temasları hakkında AKPA'ya bilgi veren Armağan Candan, Holguin'in önümüzdeki hafta yine adada olacağını söyledi.

"RAPOR SÜRECİN BAŞLAMASINA KATKI YAPMALI"

AKPA gündeminde olan Kıbrıs raporunun görüşülmesi sırasından söz alan Candan, CTP olarak Holguin ile önümüzdeki hafta bir toplantı yapacaklarını, içinde bulundukları dönemde hazırlanan AKPA Kıbrıs raporunun da sürecin başlamasına katkı yapması gerektiğini ifade etti.

Candan, Kıbrıs sorununa ilişkin çözüm müzakerelerinin yeniden başlayabilmesi için hem ilgili tarafların hem de uluslararası aktörlerin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri tarafından görevlendirilen Maria Angela Holguin'e yardımcı olması gerektiğini vurguladı.

AKPA Kıbrıs raportörü İtalyan Milletvekili Piero Fassino'nun Atina ve Ankara ziyaretlerinin ardından mayıs ayında Kıbrıs'a gerçekleştireceği ziyaretin de bu çerçevede önemli olacağını belirten Candan, komite toplantıları paralelinde Yunanistan eski Başbakanları Aleksis Çipras ve Yorgos Papandreu ile süreci birlikte de değerlendirme fırsatı buldu.

Candan, CTP olarak her türlü uluslararası platformda Kıbrıs Türk halkının görüşlerini anlatmaya ve sesi olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar