Akar, Kıbrıs'ta hiçbir oldubittiye izin vermeyeceklerini vurguladı

5 Şubat 2024

Güncelleme: 5 Şubat 2024

A
A

Hulusi Akar, Cumhuriyet Meclisi Hukuk Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi ile TBMM Milli Savunma Komisyonu heyetleri toplantısında yaptığı konuşmada, Kıbrıs'ta ve Ege'de oldubittiye izin vermeyeceklerini vurguladı.

ZgotmplZ

Yasemin Öztürk başkanlığındaki Cumhuriyet Meclisi Hukuk Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi ile Hulusi Akar başkanlığındaki TBMM Milli Savunma Komisyonu heyeti toplantı yaptı.

Hulusi Akar, toplantıda yaptığı konuşmada, Kıbrıs'ta ve Ege'de oldubittiye izin vermeyeceklerini vurguladı.

Akar, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ekonomik olarak müreffeh bir seviyeye ulaşması için birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını belirtti. Jeopolitik öneme vurgu yaparak Kıbrıs Türkünün güçlü bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Uluslararası hukuka saygılı olduklarını belirten Akar, Kıbrıs'ta hiçbir oldubittiye izin vermeyeceklerini vurguladı ve Türkiye'nin havada, karada ve denizde güvenliğini sağlayacak kapasitesi olduğunu ifade etti.

Akar, Kıbrıs meselesinde tek ses olunması gerektiğini ve Türkiye'nin her türlü işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

Yasemin Öztürk ise Kıbrıs meselesinde tek ses olunması gerektiğini ve Güney Kıbrıs'ın savunma harcamalarını eleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti ile yapılan işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar