"Adıyaman çok ağır geliyor hepimize..."

7 Mayıs 2024

Güncelleme: 8 Mayıs 2024

A
A

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Karakaya, Adıyaman’da olmanın kendilerine “çok ağır” geldiğini belirterek, ara karar sonrası aileler olarak neler yaşadıklarını anlattı.

ZgotmplZ Samet Karakoç

3'ü tutuklu 11 sanıkla devam eden İsias davasının ikinci duruşması 26 Nisan Cuma günü Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Tutuklu ve tutuksuz sanıkların mevcut hallerinin devamına karar veren mahkeme, yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasını da emrederek, davayı 12 Haziran gününe erteledi.

MYK Haber Müdürü Ramazan Adnan, duruşmadan bir hafta sonra Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya ile görev yaptığı Doğu Akdeniz Üniversitesi'ndeki odasında bir araya geldi. Karakaya, Adıyaman’da olmanın kendilerine “çok ağır” geldiğini belirterek, ara karar sonrası aileler olarak neler yaşadıklarını anlattı.

Ruşen Yücesoylu Karakaya, şunları söyledi:

“İlk saatlerde herkes bir çökmüş olur, herkes bir susar… Saatlerce sustuk. Dönüş yolculuğumuz biraz uzun sürdü bizim bu sefer aktarmalı gittiğimiz için. Orada bile çok sessizdi herkes. Çünkü, Adıyaman'da olmak zaten apayrı bir duygusal çöküntüdür bizim için; o sokaklarda olmak, işte bir yemek yemeye gideceksin, yemek düşünüyorsun yani yemek zorundasın, hayat devam ediyor yemek zorundasın. Yemeğe gittiğimiz yerde bile işte, ‘Çocuklarımız buradan geçti, burada yemek yediler…’ Hatta bir yere gittik, oradaki kız Selin'i hatırladı. ‘Selin'le Kağan (Selim)’ dedi, yanılmıyorsam, ‘Onlar gelmişti buraya.’ dedi. ‘Ben onları hatırlıyorum.’ dedi. Yani bu bile çok büyük bir yıkımdır bizim için, çok acıdır.

Adıyaman çok ağır geliyor. Bu sefer en azından her gidip geldiğimizde mahkemeye, o otelin önünden geçmedik, öyle ayarladık lokasyonu, oteli ama Adıyaman çok ağır geliyor hepimize. Ama döndükten sonra da özellikle hem grupta konuştuk, sürekli de görüşüyoruz. Biz biliyoruz ki, birbirimizle olduğumuz sürece ve birbirimize destek verdiğimiz sürece biz bu süreci atlatacağız hep birlikte. Hepimiz çok zorlandık. Akşam mesela tekrar anneler birbirleriyle grupta konuşuyordu. Hepimizin yaşadığı duygular, gösterdiği tepkiler hepsi aynı aslında hiçbirimiz farklı değiliz.”

Not: Ruşen Karakaya'nın, 5 ayrı güne yayılacak röportajının ilk bölümünü aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar