ABD: Kıbrıs'ta iki devletliliği değil, federasyonu destekliyoruz

7 Şubat 2024

Güncelleme: 8 Şubat 2024

A
A

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Joshua Huck, Kıbrıs'ta iki devletli çözümü desteklemediklerini açıkladı. Huck, ''BM yoluyla federasyonu güçlü bir şekilde destekliyoruz'' dedi.

ZgotmplZ
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Joshua Huck

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Joshua Huck, Kıbrıs'ta iki devletli çözümü desteklemediklerini açıkladı.

Huck, Yunan gazetecilere verdiği basın toplantısında, ABD'nin Kıbrıs'ta BM'nin kolaylaştırıcılığı yoluyla adanın yeniden birleşmesine yol açacak kapsamlı bir çözümü desteklediğini belirtti.

Huck, “ABD olarak, BM yoluyla adanın yeniden birleşmesine yol açacak kapsamlı bir çözümü desteklemeye devam ediyoruz. Tüm Kıbrıslılar için siyasi eşitliğe sahip, iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyonu güçlü bir şekilde destekliyoruz." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Joshua Huck, Yunan basın mensuplarıyla görüştü.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs'a özel elçisi Maria Angela Holguin'in atanmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Huck, ABD'nin Güney Kıbrıs-ABD ilişkilerinde kaydedilen ilerlemeden memnuniyet duyduğunu vurguladı ve her durumda ABD'nin Güney Kıbrıs ile ikili ilişkileri geliştirmeye devam edeceğini açıkladı.

Temmuz ayında yaklaşan Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümüne ilişkin olarak, bu yıldönümüne odaklandıklarını ve çözüme odaklanmaları gerektiğini belirtti.

Kıbrıs (Rum) Cumhurbaşkanı'na Beyaz Saray'ın yanıt vermesi gereken bir davet olduğunu belirtirken, Güney Kıbrıs ile üst düzey temasları artırmaya odaklandıklarını ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar