8 bin üyesi olan YDP'nin kurultayı, 17 Şubat'ta parti binasında yapılıyor

9 Şubat 2024

Güncelleme: 10 Şubat 2024

A
A

Yeniden Genel Başkan seçilmek için adaylık başvurusu yapan Erhan Arıklı, 6 ilçe başkanından 3'ünün Talip Atalay tarafında olduğunu söyleyerek bazı iddialarda bulundu. Ayrıca 8 bin kadar üyesi bulunan YDP, genel merkez binasında kurultay yapıyor.

ZgotmplZ MYK Haber

Yeniden Doğuş Partisi (YDP), 17 Şubat'taki kurultay öncesi hareketlilik yaşıyor.

Genel Başkan Erhan Arıklı, kurultay için adaylık başvurusunu gerçekleştirdi.

Başvuru sırasında konuşma yapan Erhan Arıklı, bazı iddialarda bulundu. Arıklı'nın açıklamalarına, Talip Atalay tarafından henüz bir cevap gelmedi.

Erhan Arıklı ve Talip Atalay'ın genel başkanlık için yarışacağı YDP kurultayı nisabı sağlayacak 8 bin parti üyesinin yarısından bir fazlasının hazır bulunması durumunda 17 Şubat'ta Partinin Ortaköy'deki genel merkezinde saat 10.00'da, nisabın sağlanamaması ve ertelenmesi halinde ise 3 Mart'ta Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda aynı saatte yapılacak.

ARIKLI ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI

YDP Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısında adaylığını açıklayan Arıklı'ya, Parti Kurucu Genel Sekreteri Turan Büyükyılmaz ve partililer eşlik etti.

Büyükyılmaz, adaylık başvurusu sonrasında yaptığı konuşmada, kurultay için gerekli olan üye nisabının sağlanmasının yarısından bir fazlasının parti üyesi olması gerektiğini belirtti ve diğer genel başkan adayı Talip Atalay'ın evraklarını da beklediklerini ifade etti. Arıklı'ya başarı dileyen Büyükyılmaz, seçimin sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını temenni etti.

Erhan Arıklı ise kurultayın kusursuz bir şekilde gerçekleşmesini diledi. Nisabın sağlanamaması durumunda kurultayın 3 Mart'ta nisapsız olarak toplanabileceğini hatırlattı ve her iki durumda da seçimin olabildiğince uyum içinde geçmesini arzuladığını belirtti.

Arıklı, basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, partinin iç dinamikleri hakkında önemli bilgiler paylaştı. İlçe kongrelerinin bile bazen bölünmelere neden olduğunu vurgulayan Arıklı, geçmişte yaşananlarla ilgili detaylı bilgiler verdi. Özellikle son kurultayın partiyi olumsuz etkilediğini ifade eden Arıklı, partililerin bu konuda hassas olduğunu belirtti.

Arıklı, ilçe başkanlarının önerisi üzerine dönüşümlü başkanlık önerisinin ortaya çıktığını ve bunun üzerine bir anlaşma sağlandığını aktardı. Ancak, bu önerinin sonradan reddedildiğini ve farklı bir sürecin başladığını dile getirdi.

Arıklı'nın şu iddialarda bulundu.

''Önce partimizin Kurucu Genel Sekreteri Turan Büyükyılmaz karşı tarafa 'Gelin bunu tek adaylı bir seçim yapalım, zaten iki yıl görev süresi var, iki yıl sonra siz tek aday olarak girin, böylece bu süreci hasarsız atlatalım' teklifinde bulundu; bu reddedildi. Önceki gün altı ilçe başkanı bir araya geldi, toplantı yaptılar ve orada karar aldılar ki: 'dönüşümlü başkanlık olsun. 18 ay mevcut genel başkan, sonraki 18 ay da sayın Genel Sekreter bu işi yürütsün, erken (genel) seçim olması halinde de Genel Sekreter genel başkanlığı Talip Atalay'a devretsin' üzerinde anlaştılar. Dediler ki 'iki adaydan hangisi karşı çıkarsa biz altı ilçe başkanı karşı çıkanın karşısında olacağız, kabul edenin yanında duracağız' bu konuda namus ve şeref sözü vererek imzaladılar.

Bu teklifi o gece Talip Atalay'a, Genel Sekreterimize ilettiler. Genel Sekreterimiz 'şayet Genel Başkanımız bunu kabul ederse, ben de kabul edeceğim' dedi. Ertesi gün bu teklif bana ulaştı, ben kabul ettim. 'madem ilçe başkanlarımız böyle uygun görüyor benim için bir mahzuru yok' dedim. Bu sefer onlar kabul etmemek için ilçe başkanlarına ciddi baskı yaptılar. Üç tane ilçe başkanı karşı bir teklifte bulunup eski tekliflerini inkâr ettiler. Olan oldu biten bitti, şu an yarış başladı ve devam ediyor... Yani dönüşümlü başkanlık fikri bizden değil, ilçe başkanlarından çıkmış bir fikir."

Parti içi süreçlerin daha sağlıklı yönetilmesi adına Merkez Yürütme Kurulu'nun belirlediği organizasyon komitesinin önemine vurgu yapan Arıklı, YDP kurultayının önemli bir dönemeç olduğunu ve bu sürecin adil bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Erhan Arıklı ve Talip Atalay'ın genel başkanlık için yarışacağı YDP kurultayı, 17 Şubat'ta Ortaköy'deki genel merkezde veya nisabın sağlanamaması halinde 3 Mart'ta Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar