"7/24 çalışan" cezaevi çalışanları grevde: Başbakan ivedilik yazısını görmezden mi geliyor?

20 Mart 2024

Güncelleme: 20 Mart 2024

A
A

İvedilik yazısı bulunmasına rağmen teknik eleman istihdamı yapılmayan Merkezi Cezaevi'nde bugün greve giden sendikalar, sıkıntı çözülünceye kadar greve devam edeceklerini belirtti.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) ve Kıbrıs Türk Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), teknik eleman eksikliği sorununa çözüm üretilmemesi gerekçesiyle bugün Merkezi Cezaevi'nde bir günlük greve gitti.

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, KTAMS Başkanı Güven Bengihan ve Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, cezaevi önünde basına açıklama yaptı.

Başkanlar, teknik eleman sıkıntısı çözülünceye kadar greve devam edeceklerini belirtti.

"İVEDİLİKLE DÜLGER, ELEKTRİK TESİSATÇISI VE BERBERE İHTİYAÇ"

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Merkezi Cezaevi'nde ivedilikle dülger, elektrik tesisatçısı ve berbere ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek, dönemin içişleri bakanının başbakana bu konuyla ilgili yazdığı 4 Ocak 2023 tarihli yazıyı paylaştı.

Serdaroğlu, bakanın başbakan, cezaevinde ivedilikle işçi istihdamına ihtiyaç duyulduğunu belirttiğini söyleyerek, "o tarihten bugüne kamuya 149 kişinin istihdam edildiğini ancak cezaevine bir kişinin dahi görevlendirilmediğini" ifade etti.

“Bu kişiler hangi elzem dairelere görevlendirildiler, nerede ne iş yapıyorlar?” diye soran Ahmet Serdaroğlu, başbakanın neden bu yazıyı es geçtiğini, istihdamların hangi ihtiyaca göre yapıldığını sordu. Serdaroğlu, istihdam politikalarının bu şekilde olmaması, “kurultay hesapları uğruna geleceğin heba edilmemesi gerektiğini” söyledi.

"TEMMUZDAKİ EYLEMDEN BU YANA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK"

KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan da, geçtiğimiz temmuz ayında istihdam yapılmadığından sendikaların eylem gerçekleştirdiklerini ancak bugüne kadar değişen bir şey olmadığını belirtti.

Bengihan, Kamu Hizmeti Komisyonu dışarda bırakılarak, “fırsat eşitliğine aykırı” istihdamlar yapıldığını ileri sürerek, buna karşın Merkezi Cezaevi'ne görevlendirme yapılmadığını söyledi.

Merkezi Cezaevinde yaklaşık 900 tutuklu ve mahkum bulunduğunu, bu rakama çalışanlar da eklendiğinde bin kişiye yakın bir rakama ulaşıldığını dile getiren KTAMS Başkanı Bengihan, bu nüfusun birçok köyden büyük olduğunu, cezaevinde su tesisatçısı, elektrikçi, kaynakçı, berber gibi teknik elemana ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Bengihan, 149 kişinin işe alındığını ancak bunların cezaevine gönderilmediğini söyleyerek, “Partilileri, eşlerini, dostlarını cezaevine gönderemezler.” dedi.

Kurultay ve parti içi hesaplaşmaların kendilerini ilgilendirmediğini dile getiren Güven Bengihan, teknik eleman istihdamları yapılmadığı takdirde grevin devam edeceğini belirtti. Bengihan, sonuç alıncaya kadar geri adım atmayacaklarını, yaşanacak herhangi bir olumsuzluğun sorumlusunun devleti yönetenler olduğunu söyledi.

"CEZAEVİNDE ÇALIŞANLARININ SOSYAL HAYATLARI, AİLE HAYATLARI BİTTİ"

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, Merkezi Cezaevi'ne 11 teknik eleman istihdam edilmesini talep ettiklerini söyleyerek, 2023’ten bugüne 149 kişinin işe alındığını ancak cezaevine görevlendirilmediğini belirtti.

İstihdam edilen 149 kişinin nerede istihdam edildiğini soran Atan, “Biz 11 kişi istedik bize çok görüldü. Cezaevinde çalışanlar 7/24 çalışıyorlar. Sosyal hayatları, aile hayatları bitti.” dedi.

Atan, ülkeyi yönetenlerin koltuk yarışında olduklarını iddia etti.

Kamu-Sen Başkanı Atan, üç sendika olarak, istihdam sorununa yönelik mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar