5 kişi genç bir kıza tecavüz etmişti: Şikayetini geri çekmesi için tanığa para teklifi

Kamalı Haber, 7 Mayıs 2024

A
A

Girne'de genç bir kıza tecavüz ettikleri iddiasıyla yargılanan beş kişi için; tecavüz mağduru kızın şikayetini geri çekmesi karşılığında başka birine 10 bin dolar teklif ettiği öne sürülen dört kişi mahkemeye çıkarıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Girne’de meydana gelen tecavüz olayında “tanığa müdahale”, “adaletin tecellisine engel olmak amacıyla gizli ittifak kurmak” iddiasıyla tutuklanan avukat M.Ş., C.A., M.K. ve M.Y. mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Olayla ilgili bulguları aktaran polis, Girne’de bir eğlence mekanında tanıştıkları 21 yaşındaki kızı kaldıkları eve götürerek, sırayla tecavüz ettikleri iddia edilen 5 kişinin 13 Nisan 2024’te tutuklandığını mahkemeye aktardı.

Sevinç, zanlılar avukat M.Ş., C.A., M.K. ve M.Y.'nin “adaletin tecellisinin engellenmesi”, “tanığa müdahale” ve “gizli ittifak kurmak” suçlarından methaldar olduğunu aktardı. 

Polis, zanlılar ve aranmakta olan bir şahısla ile birlikte 5 kişi Girne’de bir evde İ.G isimli şahsa, tecavüz mağduru kızın şikayetini geri çekmesi karşılığında 10 bin dolar teklif edildiğini, başka bir günde de zanlılar C.A., M.K. ve M.Y.'nin para teklif edilen İ.G isimli kişiyle Yalçın Kasap yanında iletişime geçtiklerini belirtti.

Polis, dün tutuklanan zanlılardan M.Ş.’nin, İ.G isimli tanığı destekler nitelikte gönüllü ifade verdiğini söyledi. 

Mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında, şimdiye kadar 3 kişiden ifade alındığını, zanlıların cep telefonlarının data incelemesine gönderildiğini, kamera görüntülerinin inceleneceğini, konu ile ilgili aranan bir şahıs daha olduğunu söyleyen polis, mahkemeden soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için ilk etapta 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmalarına emir verdi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar