40 yıl sonraki nüfusa göre hesaplandı... Gönyeli "9 ayda" kanalizasyon altyapısına kavuşacak

22 Mart 2024

Güncelleme: 22 Mart 2024

A
A

Amcaoğlu ve Feyzioğlu, Gönyeli Ana Taşıyıcı Kanalizasyon Hattı çalışmalarını yerinde inceledi. Projenin 9 ayda bitirilmesi öngörülüyor.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Gönyeli-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu ve Türkiye Cumhuriyeti (TC) Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Ana Taşıyıcı Kanalizasyon Hattı çalışmalarını yerinde inceledi.

9 ayda bitirilmesi öngörülen projeyle kanalizasyon sorununa çözümün yanı sıra belediyeye ekonomik olarak da katkı sağlanması hedefleniyor.

"PROJEYLE EN AZ ÜÇ POMPA İSTASYONU DEVRE DIŞI KALACAK"

Amcaoğlu, yaptığı açıklamada projenin, Türkiye Cumhuriyeti’nin finansmanıyla hayata geçtiğini ve kent için Gönyeli Göleti Doğa Parkı Projesi, Yenikent Park Projesi, Gönyeli Sentetik Antrenman Sahası Projesi ve Ana Taşıyıcı Kanalizasyon Hattı Projesi ile birlikte 23.5 milyon TL’lik kaynak sağlandığını kaydetti.

Bölgede hızlı bir nüfus artışı ve yapılaşma olduğunu ifade eden Hüseyin Amcaoğlu, projenin, en büyük altyapı sıkıntılarından olan kanalizasyon sorununun çözümünde bölgeye çok önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. Sistemi pompa istasyonlarıyla idare etmeye çalıştıklarına işaret eden Amcaoğlu, “Bu projeyle en az üç pompa istasyonumuz devre dışı kalacak.” dedi.

Hattın tamamlanması için söz konusu projenin devamı da olduğunu ifade eden Hüseyin Amcaoğlu, bunun, Merkez Bankası, Lefkoşa Türk Belediyesi ve Gönyeli-Alayköy Belediyesi iş birliğinde yürütüldüğünü belirtti. 

"9 AYDA BİTECEK"

İnceleme yaptıkları Ana Taşıyıcı Kanalizasyon Hattı Projesi'nin “olmazsa olmaz” olduğunun altını çizen TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da konuşmasında, “Görüyorsunuz etrafınızı, koskoca şehirler kurulmuş ama kanalizasyon yok. Şehir kurulmuş, su yok, şebekesi gelmemiş. Su olmadığından değil, su Türkiye’den gelmiş ama dağıtımı yapılmamış. Bunları tek tek Allah’ın izniyle çözüyoruz.” diye konuştu.

Feyzioğlu, Ana Taşıyıcı Kanalizasyon Hattı Projesi'nin 9 ayda biteceğini de belirtti.

"PROJE 40 YILLIK NÜFUSA GÖRE HAZIRLANDI"

Gönyeli-Alayköy Belediyesi İnşaat Mühendisi, Proje Mükellefi Doğuş Ekenoğlu de projenin 40 yıllık nüfus konjonktürü göz önüne alınarak vizelendiğini, projenin 2 bin 593 metrelik kısmının Gönyeli’nin güneyindeki dereden geçtiğini ve şu an yapılan kısmı olduğunu belirtti.

Ekenoğlu, geri kalan 963 metrelik kısmının Merkez Bankası finansmanıyla Lefkoşa Türk Belediyesi ortaklığında yapılacağını söyledi.

Ekenoğlu, yaptıkları hesaplamalara göre, iki senede pompalara verecekleri elektrik parasıyla projenin finansmanını karşılayacaklarını ifade ederek, artan parayı ileride farklı şekillerde halka hizmet olarak sunacaklarını kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar