310 parselden oluşan ''kırsal kesim arsaları su altyapı projesi'' başladı

1 Aralık 2023

A
A

Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Sınırüstü Mormenekşe kırsal kesim arsaları su altyapı projesi başladı. Proje 310 parseli kapsıyor.

ZgotmplZ

310 dönümü kapsayan Sınırüstü Mormenekşe kırsal kesim arsaları su altyapı projesi başladı.  

Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ğrojenin başlangıcı nedeniyle Sınırüstü köyünde tören düzenlendi. 

Törende Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz ve diğer yetkililer katıldı.

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, projenin KKTC’nin tartışılan bir sorununa çözüm bulmak amacıyla başlatıldığını ifade etti. Oğuz, gençlerin köylere yerleşmesi için verilen kırsal kesim arsalarının amacına uygun kullanılmasını istedi. Proje kapsamında altyapıları eksik olan arsaların hızlı bir şekilde tamamlanacağını belirten Oğuz, sosyal konuta yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu, projenin özel bir proje olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine hayata geçirildiğini ifade etti. Projede 310 parselin yer aldığını ve tamamlanacağını vurgulayan Feyzioğlu, kırsal kesim arsalarının altyapı sıkıntısını gidermek amacıyla bu projeyi geliştirdiklerini söyledi.

Başbakan Ünal Üstel, hükümet olarak eksik kalan projeleri tamamlamaya odaklandıklarını ve bu çerçevede su projesi, Ercan Havalimanı, karayolları gibi projeleri ele aldıklarını ifade etti.

Üstel, Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katkılarıyla gençlerin susuz evlerine su dağıtımı gerçekleştirileceğini, ardından yolların yapılacağını belirtti. Kırsal kesim altyapı eksikliklerini gidereceklerini söyleyen Üstel, kırsal kesime yönelik düşük faizli kredi projeleri hazırladıklarını da ifade etti.

2024 yılında 100 milyon TL'lik bir kaynağı kırsal kesim arsaları altyapılarının bitmesi için ayırdıklarını kaydeden Üstel, sosyal konut projelerini Türkiye'nin desteği ile hayata geçireceklerini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar