3 günlük ziyaretin ardından Üstel yurda döndü

3 Mart 2024

Güncelleme: 3 Mart 2024

A
A

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye'nin daveti üzerine katıldığı Antalya Diplomasi Forumu'ndaki temaslarını tamamlayarak ülkeye döndü. Üstel, siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerimizi geliştirmek için elimizden geleni yaptık dedi.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, Antalya Diplomasi Forumu'ndaki temaslarını tamamlayarak ülkeye döndü.

Dönüşünde basına açıklamalarda bulunan Üstel, forumun verimli ve önemli bir organizasyon olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Forum, son derece görkemli ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Ülkemizi, dünyanın farklı ülkelerinden gelen devlet adamları, başbakanlar, bakanlar ve siyasilerin olduğu önemli bir uluslararası organizasyonda temsil etme fırsatı bulduk. Her seviyede bir araya gelerek Kıbrıs Türk Halkı'nın sesini duyurmaya çalıştık.

Ülkemizdeki fırsatları paylaştık ve diğer ülkelerin fırsatlarını öğrendik. Siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerimizi geliştirmek için elimizden geleni yaptık ve Anavatan Türkiye'den büyük destek gördük.

Antalya Diplomasi Forumu, küresel barışa ve sorunlara diplomasi yoluyla ortak çözümler üretmek için önemli bir zemin oluşturdu. Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası alandaki artan gücünü ve etkisini yansıtan bir simge haline gelmeye başladı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Görüşmelerimiz sırasında Kıbrıs sorununu ve ülkemizin pozisyonunu aktardık. Ayrıca ikili ilişkilerimizi güçlendirmek adına önemli adımlar attık. Dışişleri Bakanımızın resmi görüşmeleri çok verimli geçti ve dış politik pozisyonumuzu açıklığa kavuşturdu.

Dünya artık bir kıtadan ibaret değil. Biz sadece Avrupa'nın parçası değil, tüm dünyayla ilişki geliştirmek istiyoruz. Türk Devletleri ile ilişkilerimiz her geçen gün ilerliyor ve diğer ülkelerle ilişkilerimizi de güçlendirmek için çaba sarf ediyoruz.

Antalya Diplomasi Forumu'nda Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs konusundaki duruşu bizleri mutlu etti. Bu forum, KKTC'nin görünürlüğüne katkı sağladı ve sesimizi uluslararası dünyaya duyurma fırsatı verdi. Türk Devletleri Teşkilatı da aynı şekilde önemli bir deneyimdi.

Sonuç olarak, Antalya Diplomasi Forumu'na bizi davet eden Anavatan Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'a ve Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan'a teşekkür ederim. Etkinliği organize eden herkese de teşekkürlerimi sunarım."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar