21 yaşından küçükler için, Ateşli Silahlar Yasası'nda değişiklik yapılıyor

6 Şubat 2024

Güncelleme: 7 Şubat 2024

A
A

Atıcılık sporunun gelişmesi için Ateşli Silahlar Yasası'nda değişiklik için adım atıldı. Değişiklikle, 12 yaşını doldurmuş lisanslı genç sporcuların önünün açılması hedefleniyor. Ülkede 21 yaşından küçüklerin ateşli silah kullanması yasak.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Olimpik bir spor dalı atıcılık, ateşli silahlarla yapılan ve bir hedefe en iyi vuruşu amaç edinen bir spor dalı.

Fakat Kuzey Kıbrıs'ta, Ateşli Silahlar Yasası nedeniyle bu spora gençler katılamıyor.

Yasa'nın 25'inci maddesi uyarınca, 21 yaşından küçüklerin, ateşli silahların tasarrufu ve kullanımı yasak.

Ancak, yapılan araştırmalarda, atıcılığa en uygun başlama yaşının 12-13 olduğu, bu yaşlarda hem düşünce, hem de fiziksel olarak yeterli olgunluğa erişebildiği belirtiliyor.

Atıcılık sporu, olimpiyat oyunlarında da yer alan bir spordur. Olimpiyatlarda atıcılık sporu, havalı silah, tabanca, tüfek ve trap gibi kategorilerde yarışılıyor.

YASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN HAZIRLIK

Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu'nun Ateşli Silahlar (Değişiklik) Yasa Önerisi hazırladı.

Gerekçesi ise, Ateşli Silahlar Yasası'nın, gençlerin ateşli silahları tasarruflarında bulundurmalarını ve kullanmalarını yasaklaması, ülkede 21 yaşından küçük çocuk ve genç milli sporcular, ateşli silahların kullanıldığı spor müsabakalarına katılamadığından, katıldıkları zaman ise suçlamayla karşı karşıya kalmaları ve ceza almaları gösterildi.

Yasa Önerisi'nin amacı ise, genç milli sporcuların atış sporlarında, ülkeyi temsil etmelerinin önünü açmak ve 12 yaşını doldurmuş lisanslı milli sporcuları bu yasa kapsamının dışında tutumak.

BİLGİYE SUNULDU

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı, Ateşli Silahlar (Değişiklik) Yasa Önerisi'ni, Cumhuriyet Meclisi İçtüzüğünün 85’inci maddesi gereğince Resmi Gazete’de yayımlayarak halkın bilgisine sundu.

Yasa Önerisinin içeriği ile ilgili, görüş ve öneriler, bugünden itibaren yirmi gün içinde Meclis Başkanlığına yazılı olarak sunabilinecek.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar