14 gün sonra teslim oldular: Nakit teminata bağlandılar

Kamalı Haber, 6 Mart 2024

Güncelleme: 6 Mart 2024

A
A

Surlariçi Zahra Sokak'taki kavga ile ilgili olarak 14 gün arandıktan sonra teslim olan üç kişi bugün çıkarıldıkları mahkemede nakit teminat ve kefil senedi ile serbest bırakıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa'nın Surlariçi bölgesinde bulunan Zahra Sokak'ta meydana gelen kavga olayı ile ilgili C.T., M.A. ve N.K. da polise teslim oldu. Zanlılar mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede polis memurları Cemal Pınardan ile Emin Günal olguları aktardı.

Günal, C.T. ile M.A.’nın mesele kapsamında daha önce tutuklanarak, teminata bağlanan M.A.H., O.S., İ.E., C.P., Y.U. Ş.D., E.S.K., M.H., A.A. ve aranan şahıslarla birlikte 22 Şubat 2024 tarihinde kavga etmek için Zahra Sokağa gittiğini söyledi.

C.T. ve M.A. FARKLI KİŞİLERİ DARP ETTİLER

Kavga esnasında C.T.’nin İbrahim Haraç’ı M.A.’nın da O.H.’yi ciddi şekilde darp ettiğini belirten polis, her iki zanlı hakkında 23 Şubat 2024'te tutuklama emri çıkarıldığını, ancak 14 gün süreyle kendilerine ulaşamadıklarını, cep telefonlarının kapalı olduğunu belirtti. 

Polis, zanlıların önceki gece teslim olduklarını ve her iki zanlının da KKTC vatandaşı olduğunu belirterek, teminat talep etti.

Polis memuru Pınardan ise N.K'nin kavga mahalline giderek, kanunsuz topluluk suçu işlediğini ve zanlının sabıkasız olduğunu belirterek teminat talep etti.

GEÇ TESLİM OLMALARI

Polisin ardından söz alan zanlılardan N.K., daha önce hiç aranmadığını, aranır aranmaz polise gittiğini, C.T. ise tutuklama emrinden haberi olduğunu ancak mahkemenin vereceği teminat parasını bulmak için zaman kazanmaya çalıştığını, bu yüzden geç teslim olduğunu söyledi. Zanlı M.A. ise tutuklama emrinden haberi olmadığını ifade etti.

NAKİT TEMİNAT VE KEFALET SENEDİ

Yargıç, N.K’nin 30 bin TL nakit teminat yatırması, 2 kefilin 400’er bin TL kefalet senedi imzalamasına,

M.A'nın 60 bin TL nakit teminat yatırması, 4 kefilin 700’er bin TL kefalet senedi imzalamasına,

C.T.’nin 30 bin TL nakit teminat yatırması ve 5 kefilin 700’er bin TL kefalet senedi imzalamasına ve üç zanlının da yurt dışına çıkışının yasaklanması ve haftada dört gün polise ıspat-ı vücut yapmalarına da emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar