107 Türkiye ve KKTC vatandaşı İstanbul'da

21 Kasım 2023

Güncelleme: 22 Kasım 2023

A
A

107 Türkiye ve KKTC vatandaşı, Türk Hava Yolları seferiyle İstanbul Havalimanı'na götürüldü.

ZgotmplZ

Gazze'deki İsrail saldırıları nedeniyle Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşlarının tahliyeleri sürüyor.

Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a geçen 107 Türkiye ve KKTC vatandaşı, Türk Hava Yolları seferiyle İstanbul Havalimanı'na götürüldü.  

Dün 27 KKTC vatandaşının Mısır üzerinden Türkiye'ye götürüldüğü açıklanmıştı. Gazze'de toplam 104 KKTC vatandaşı bulunuyordu.

Olayla ilgili bir açıklama yapan 12 yaşındaki Muhammed El Nur, İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de çocukların ölmeye devam ettiğini ve açlık ve susuzluktan da öldüklerini dile getirdi. Muhammed El Nur, Gazze'de hiçbir yardım olmadığını ve güvenli bir yer bulunmadığını ifade etti.

Türkiye'ye getirilen vatandaşlardan Reyhan Jahjo, Gazze'de yaşanan vahşetin ardından Türkiye'ye gelebildiği için çok şükür ettiğini söyledi. Jahjo, Gazze'de hastanelerin bombalandığını, okulların vurulduğunu ve evlerin, camilerin bile kalmadığını belirtti.

Tahliye işlemleri devam edecek ve Gazze'den Türkiye ve KKTC vatandaşlarının güvenli bir şekilde getirilmesi sağlanacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar