105. Yıl Korteji'ne coşkulu katılım

19 Mayıs 2024

Güncelleme: 19 Mayıs 2024

A
A

Lefkoşa’da, 19 Mayıs nedeniyle. “105. Yıl Korteji” düzenlendi. Türkiye ve KKTC bayrakları taşıyan kortejde, vatandaşlar Atatürk tişörtleri giydi. Askeri bandonun sahne aldığı törende, halk dansları gösterisi de yer aldı.

ZgotmplZ

9 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, Lefkoşa’da “105. Yıl Korteji” düzenlendi.

Tören kapsamında Güvenlik Kuvvetleri Bandosu sahne aldı ve Lefkoşa Türk Lisesi Halk Dansları ekibi ile Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi birer gösteri sundu.

Türkiye ve KKTC bayrakları taşıyan kortejde, katılımcılar Atatürk tişörtleri giydi. Yürüyüş, Atatürk Anıtı’ndan başlayıp Dereboyu Avenue güzergâhında devam etti ve sahne önünde tamamlandı.

Bando eşliğinde gerçekleşen yürüyüşe, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu gibi önemli isimler katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, TC Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu ve Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu törende konuşmalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Atatürk’ün Samsun’a çıkarak kurtuluş meşalesini yaktığını ve bağımsızlık mücadelesini başlattığını vurguladı. Gençlerin Atatürk’ün yolundan yürüdüğünü belirten Tatar, KKTC’nin Türkiye ile birlikte bu yolu sürdüreceğini ifade etti.

Feyzioğlu, Atatürkçülüğün onu anlamakla başladığını ve Türkiye ile KKTC’nin birlikte kararlılıkla yürüdüğünü belirtti. Çavuşoğlu ise, özgürlük meşalesinin 105 yılda özgürlük ateşine dönüştüğünü ve Türk milletinin Atatürkçü düşünceyle yükseleceğini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar