1 yıldır polisten kaçıyordu!

Kamalı Haber, 21 Nisan 2024

A
A

1 yıl önce önce, Girne'deki bir telefoncuda kaybolan ve farklı bir telefoncuya satıldığı tespit edilen telefon ve bilgisayarla ilgili bir kişi tutuklandı. Zanlı kendisini, Ayyıldızlı Tim isimli bir hacker grubunun görevlisi olduğunu iddia etti.

ZgotmplZ

Girne'de meydana gelen "Emanetçi Tarafından Sirkat" meselesiyle ilgili tutuklanan zanlı İ.B.A. tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren polis memuru, 29 Mayıs 2023 tarihinde Girne’de faaliyet gösteren Telefon Hastanesi isimli işletmede çalışmakta olan zanlının, G.M isimli şahsın bıraktığı 1 adet dizüstü bilgisayar ve 1 adet cep telefonunu sirkat ettiğini mahkemeye aktardı.

Polis alınan şikayet ve yapılan soruşturma sonucunda telefonun Çağrı teknoloji isimli telefoncuda bulunduğunu ve satan kişinin zanlı olduğunun tespit edildiğini mahkemeye aktardı.

Polis telefonun emare olarak alındığını, ancak şikayetçinin belirttiği dizüstü bilgisayarın henüz bulunamadığını belirtti.

Polis, zanlının tespit edilmesinin ardından arandığını ancak polis olduğunu öğrenince telefonunu kapattığını ve bir daha ulaşılamadığını, zanlı aleyhinde derdest emri temin edildiğini söyledi.

Zanlının 20 Nisan 2024 tarihinde Lefke'de tespit edilerek mahkeme emri gereği tutuklandığını, zanlının beyanlarının araştırılacağını ve serbest kalması durumunda tahkikatı ve bulunması gerekecek emarelere engel olabileceği gerekçesiyle ilk etapta zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadeti üzerine söz alan zanlı, KKTC’ye Ayyıldızlı Tim isimli bir hacker grubu tarafından görevlendirildiğini ve böyle bir suç işlemediğini, bu suçtan yargılanırsa psikolojisinin bozulacağını söyledi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Cenkay İnan, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar