1 yıldır aranıyordu, cezaevine gönderildi

Kamalı Haber, 26 Şubat 2024

Güncelleme: 26 Şubat 2024

A
A

Bir yıl önce eski ev arkadaşının eşyalarını çalma ve diz üstü bilgisayarını kırma suçlarından tutuklanan zanlı cezaevine gönderildi. Ayrıca zanlının, 448 gündür ülkede kaçak yaşadığı tespit edildi.

ZgotmplZ

Gönyeli’de eski ev arkadaşının eşyalarını çalan ve diz üstü bilgisayarını kıran zanlı, bir günlük tutukluluk süresinin dolmasının ardından bugün “ev açma" ve “ikametgahtan sirkat” suçlamasıyla yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemeye olaya ilişkin bilgi veren polis, İranlı M.D.'nin yanındaki kimliği henüz bilinmeyen başka bir şahısla, 6 Mart 2023 tarihinde eski ev arkadaşı Amir Muhammed Heydari'ye ait Gönyeli'deki eve, kilidi açık balkon kapısından girdiğini, bir siyah tencere, bir bıçak, bir mikser, bir ütü ve bir de cep telefonunun çalındığını kaydetti.

Polis, zanlıların ayrıca evdeki bir dizüstü bilgisayarı da bilinçli olarak kırdıklarını aktardı.

Eski ev arkadaşı tarafından soyulan şahsın, zanlının çaldığı eşyaları aynı gün geri alıp, polise teslim ettiği de mahkemeye aktarıldı.

Polis, üç gün sonra bildirilen olaya ilişkin, aynı gün zanlı hakkında mahkemeden yakalama emri çıkarıldığını, zanlının 21 Şubat 2024 tarihinde Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmak isterken, tutuklandığını bildirdi.

448 GÜNDÜR KAÇAK

Polis, zanlının 22 Şubat'ta mahkemeye çıkarılarak tutuklandığını. Yapılan soruşturmada 60 günlük vize ile ülkeye geldiğini, izin süresi dolduktan sonra 2 Ekim 2022 tarihinden beri 448 gün KKTC’de ikamet izinsiz kaldığını belirlendiğini açıkladı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının 45 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

 

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar