Kıb-Tek'te torpil iddiaları: HP'den sonra CTP de devreye girdi

14 Kasım 2023

Güncelleme: 15 Kasım 2023

A
A

KIB-TEK geçtiğimiz aylarda açtığı ve "torpil" iddialarının karıştığı işe alımlar için yine mahkemeye verildi. Sınava giren ve haksızlığa uğradığını belirten 2 kişi ayrı ayrı dava açtı. Davacılar, yargı sürecini HP ile CTP'nin desteğiyle sürdürecek.

ZgotmplZ MYK

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) şaibe iddialarıyla personel istihdamları gereçekleştirmesi, başta muhalefet partileri olmak üzere bir çok kesimin tepkisine neden oldu.

Siyasilerin, bürokratlarının, örgüt başkanlarının, Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu üyelerinin yakınları, kamuoyunda da tepki görmesine rağmen kurumda işe alınmıştı.

Dün (13 Kasım) "torpil" iddialarının karıştığı münhal için sınava giren ve kendisine haksızlık yapıldığını iddia eden Sema Dolu, yargıya başvurdu. Dolu, Halkın Partisi'nin desteğiyle yargı sürecini sürdürecek.

BİR DAVA DAHA

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda (KIB-TEK) açılan münhal için sınava giren ve kendisine haksızlık yapıldığını iddia eden Evren Demir'in, CTP'nin desteğiyle hakkını aramak için yargıya başvurduğunu açıkladı.

Partinin yaptığı açıklamada, Demir'in Av. Tekin Söylemez ile birlikte dava dosyasını Yüksek İdare Mahkemesi'ne sunduğu belirtildi.

Açıklamada, KIB-TEK'in istihdam sürecine dair usulsüzlük iddialarına vurgu yapılarak, mahkeme tarafından denetlenmesi için destek verildiği ifade edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar