Zaroğlu'ndan Arıklı'ya ikinci ret

15 Mart 2024

Güncelleme: 15 Mart 2024

A
A

Milletin Partisi ile bütünleşme çağrısı yapan Erhan Arıklı'ya bir ret daha geldi. Bertan Zaroğlu, yine YDP kurultayı sonrasını işaret etti, partisinin gelecek seçimlerde Meclis'te kilit parti konumunda olacağı iddiasını ortaya koydu.

ZgotmplZ
Bertan Zaroğlu (solda) ve Erhan Arıklı, YDP'nin kurucuları arasında yer alıyor.

Haber Merkezi

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı'nın Milletin Partisi ile  bütünleşme çağrısı kabul görmedi.

Arıklı geçtiğimiz ay, eski YDP Milletvekili ve Milletin Partisi kurucusu Bertan Zaroğlu'na "Evine dön" çağrısı yapmış ve eski yol arkadaşını evinde ziyaret etmişti. Zaroğlu ise Arıklı'nın davetini "Kurultay sonrasında, seçilecek genel başkanın ve yönetimin bir teklifi olursa, iki ayrı siyasi parti olarak bir araya gelip işbirliği imkanlarını değerlendirebiliriz." diyerek reddetmişti.

Ardından Arıklı televizyon ekranından bu kez, iki partiyi birleştirme teklifinin olacağını ve Milletin Partisi'ni ziyaret edeceğini açıklamıştı.

Bu ziyaret gerçekleşti ancak Milletin Partisi'nin ve Bertan Zaroğlu'nun görüşü değişmedi.

Konuyla ilgili Milletin Partisi resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Zaroğlu, YDP kurultayını işaret etti ve Milletin Partisi'nin gelecek seçimlerde Meclis'te kilit parti konumunda olacağını belirterek, teklifi kabul etmediklerini bildirdi.

"TEKLİFE TEŞEKKÜR EDEREK, BU AŞAMADA KABUL EDEMEYECEĞİMİZİ BİR KEZ DAHA BİLDİRDİK"

"Geçtiğimiz gün Sn. Erhan Arıklı'nın 'Bertan Zaroğlu bu partinin kurucularından birisidir, partimiz saldırı altında, Bertan evine dönsün...' şeklindeki çağrısına ve evime kadar gelip yapmış olduğu nazik davete, basın aracılığı ile cevap vermiş, 'Milletin Partisi'nin bir mensubu olarak, yapmış olduğu teklifi kabul etmemin mümkün olmadığını da' dile getirmiştim.

Yine aynı açıklamada, 'YDP'nin kurultayı bittikten sonra, seçilecek genel başkan ve yeni yönetimin bir teklifi olursa; iki ayrı siyasi parti olarak bir araya gelebileceğimizi ve günün koşullarına göre, olası iş birliği imkanlarını değerlendirebileceğimizi de' ifade etmiştim.

Geçtiğimiz gün Sn. Arıklı bir kez daha TV ekranlarından, iki partiyi birleştirme teklifinin olacağını ve konuyu görüşmek üzere Milletin Partisi'ni ziyarete geleceğini açıklamıştı.

Bu minvalde kendisinden bir kez daha görüşme talebi geldi ve yapılan görüşme neticesinde, sunmuş olduğu teklife teşekkür ederek, 'Bu aşamada kabul edemeyeceğimizi bir kez daha bildirdik.'

Net olarak ifade ediyorum ki; Milletin Partisi'nin kapıları herkese açıktır. Nitekim Milletin Partisi'nin gelecek seçimlerde öncelikle halkıyla ittifak yapacak olması bir yana, elde edeceği başarıyla mecliste kilit parti konumunda olacağına dair, en küçük kuşkumuz yoktur.

Sn. Arıklı ve Sn. Atalay'a gerçekleştirecekleri kurultayda, sükunet ve başarı dileklerimi sunuyorum."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar