Zahra Sokak'taki kavga: Zanlılar ağır teminata bağlandı

28 Şubat 2024

Güncelleme: 28 Şubat 2024

A
A

Lefkoşa Zahra Sokak'ta, perşembe gecesi meydana gelen kavgaya karışan zanlılar bugün tekrar mahkemeye çıkarıldı. Zanlılar için kefalet senedi imzalanmasına, bir kısmı için de nakit teminat yatırmak kaydıyla tutuksuz yargılanmalarına karar verildi.

ZgotmplZ

Geçtiğimiz perşembe gecesi Lefkoşa'nın Suriçi'ndeki popüler eğlence mekanlarının olduğu Zahra Sokak'ta meydana gelen toplu kavga olayının soruşturması devam ediyor.

Zahra Sokak'ta 22 Şubat perşembe gecesi meydana gelen ve infiale neden olan kavga olayı ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar, dün ek süre talebiyle mahkemeye çıkarılmış ve zanlıların bir gün daha tutuklu kalmasına emir verilmişti.

Zanlılar; D.G., A.H., S.G., M.H., İ.H., O.H.(E-16), C.H., E.S., M.C.K., H.K., M.H., Ş.D., A.E.(E-16), P.G.(E-16), H.T.(E-16), İ.C., O.D., A.A. ve E.S.K. bugün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili olarak bulguları aktaran polis memurlarından biri, huzurda bulunan zanlılardan Ş.D., E.S.K., M.H. ve A.A.'nın 22 Şubat 2024 tarihinde saat 22:30 raddelerinde A.H.’nin topladığı grup ile kavga etmek için yanlarında 11 kişi ile birlikte Zahra Sokağa gittiklerini söyledi.

ARANAN KİŞİ DARP ETTİ

Aranan şahıs olan İ.E.’nin olay gecesi zanlı Ş.D.'nin aracına demirden mamul golf sopaları yerleştirip, diğer şahıslarla birlikte olay yerine gittiğini belirten polis, kavgada O.H.’nin ciddi şekilde darp edildiğini, yapılan inceleme sonucu tutuklanan şahıslar değil, aranan bir şahıs tarafından darp edildiğini tespit ettiklerini açıkladı.

Polis, zanlı A.A., E.S.K., M.H. ve Ş.D.’nin kanunsuz topluluk oluşturma, Ş.D.’nin ise ek olarak tecavüzi alet taşıma suçu işlediğini belirtti.

Diğer polis memuru ise D.G., A.H., S.G., M.H., İ.H., O.H.,(E-16), C.H., E.S., M.C.K., A.E.(E-16), P.G.(E-16), H.T.(E-16), İ.C. ve O.D.’nin  Berlin Bar’ın güvenlikleri ile kavga etmek için toplandıklarını söyleyerek, 15 zanlının kanunsuz topluluk oluşturma suçundan teminata bağlanmasını talep etti.

ZANLILAR AĞIR TEMİNATA BAĞLANDI

Huzurunda verilen şahadet ve yapılan beyanları değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç;

Ş.D., E.S.K., M.H. ve A.A.'nın 30’ar bin TL nakit teminat yatırması, birer kefilin 500’er bin TL imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmalarına,

D.G., A.H., S.G., M.H., İ.H., C.H., E.S., M.C.K., İ.C. ve O.D.’nin 20’şer bin TL nakit teminat yatırmasına ve her biri için bir kefilin 400 bin TL kefalet senedi imzalamasına,

16 yaşında olan 4 zanlı için nakit teminat şartı koymazken, birer kefilin 400 bin TL imzalamasına karar verdi.

Mahkeme ayrıca, 19 zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanmasına ve haftada bir gün ıspatı vücut yapmalarına emir verdi. 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Mahkemede olayla ilgili bilgi veren polis memuru, bu kişilerin ''22 Şubat 2024 tarihinde saat 22:30 raddelerinde Lefkoşa'da umumi bir yer olan Zahra sokak ve Tanzimat sokakta aralarında daha öncede var olan husumetten dolayı halkta korku dehşet ve endişe yaratacak bir şekilde toplanarak, bir kavgada yer aldıklarını'' açıkladı.

Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini, yüze yakın kişiden alınan ifadelerin teyit ve tekzibinin sürdüğünü, 12 kamera incelendiğini ve kamera görüntülerinin incelenmesine devam edildiğini belirtti.

Polis, meselenin soruşturmasının ilk olarak kanunsuz topluluk olarak başlatıldığını ancak vahim zarar, ciddi darp ve tecavüzü alet taşıma soruşturmasına dönme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

23 Şubat cuma günü tutuklanan ve cumartesi mahkemeye çıkarılan 14 kişi hakkında 3'er gün tutukluluk verilmişti.

25 Şubat pazar günü 4 kişi daha tutuklanmış, aynı gün mahkemeye çıkarılarak 2 gün tutukluluk verilmişti.

Polis pazar akşamı bir kişiyi daha tutuklamış, 26 Şubat pazartesi günü mahkemeye çıkarılan zanlı için 1 gün tutukluluk verilmişti.

Dünkü (27 Şubat) mahkemede de, zanlılar hakkında bir gün ek tutukluluk kararı verilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar