Zahra Sokak davası: 13 gündür aranan şahıs, daha ağır şartlarla teminata bağlandı

Kamalı Haber, 5 Mart 2024

Güncelleme: 5 Mart 2024

A
A

Zahra Sokak'taki kavga meselesi ile ilgili olarak 13 gündür aranan ve dün teslim olan şahıs, mahkemede ağır teminat ve dört kefilden kefalet senedi ile serbest bırakıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa'nın Surlariçi bölgesinde bulunan Zahra Sokak'ta meydana gelen kavga olayı ile ilgili olarak aranan Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü M.A.H. olaydan 13 gün sonra teslim oldu. Zanlı mahkemeye çıkarıldı. 

Mahkemede olguları aktaran polis memuru, zanlının mesele kapsamında daha önce tutuklanarak, teminata bağlanan O.S., İ.E., C.P., Y.U., Ş.D., E.S.K., M.H., A.A. ve aranan şahıslarla birlikte kanunsuz topluluk oluşturarak, 22 Şubat perşembe saat 22.30 raddelerinde kavga etmek için Zahra Sokak'a gittiğini söyledi. Polis, zanlı hakkında 23 Şubat 2024 tarihinde tutuklama emri çıkarıldığını, 4 Mart gecesi polise teslim olduğunu söyledi.

13 GÜN BOYUNCA ARANDI

13 gün süreyle zanlıya ulaşılamadığını ve 24 Şubattan 4 Marta kadar telefonunun kapalı olduğunu belirten polis, soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlının serbest kalması halinde tahkikata etki edemeyeceğini ifade etti.

HAKKINDA BAŞKA BİR DAVA VAR

Zanlının darp ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan askıda davası olduğunu kaydeden polis, KKTC vatandaşı olan ve Sağlık Bakanlığında Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

AVUKATI: OLAYI MÜVEKKİLİM BİLDİRDİ

Savcının sorusu üzerine zanlıya 13 gün boyunca ulaşamadıklarını, bu süre içerisinde nerede olduğuna dair izahat istediklerini ancak izahat vermediğini söyleyen polis, zanlının evine de gidildiğini ancak yine kendisine ulaşamadıklarını açıkladı. Zanlının avukatı ise olay günü polisi arayan ve durumu bildiren kişinin müvekkili olduğunu dile getirdi.

YARGICA EVDE OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, aktarılan olguların ardından zanlıya 13 gün boyunca nerede olduğunu sordu. Zanlı, 23 Şubat’ta işe gittiğini ancak 24 Şubattan sonra hasta olduğu için evde olduğunu ifade etti. 

Zanlı, Yargıcın bu süre içerisinde neden kimsenin kendisine ulaşamadığını, hasta olduğuna dair rapor olup olmadığını sorusuna, raporu olmadığını söyledi.

"ZANLI, YARGI AŞAMASINDA DA ULAŞILMAZ OLABİLİR"

Ailelerin, kadınların, çocuk ve gençlerin gittiği, vakit geçirdiği bir yerin, insanların kafasında güvenli olmadığına dair en ufak bir soru işareti oluşması halinde bile bunun toplumun özgürlüğünü kısıtlayıcı bir etken olduğunu dile getiren Yargıç, zanlıya 13 gün ulaşılamadığını, yargı aşamasında da isterse ulaşılmaz olabileceğinin göstergesi olduğunu dile getirdi.

YARGIÇ, DİĞER ZANLILARDAN DAHA AĞIR KOŞULLARA BAĞLADI

Bu nedenle zanlıyı kavgayla ilgili teminata bağlanan diğer zanlılardan daha ağır koşullara bağlamayı uygun gördüğünü söyleyen Yargıç, zanlının haftada 4 gün ıspat-ı vücut yapmasına, yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, 60 bin TL nakit teminat yatırmasına ve 4 kefilin 700’er bin TL tutarında kefalet senedi imzalamasına emir verdi.

ÇALIŞTIĞI BAKANLIK DA SORUŞTURMA YAPACAK

Yargıç, ayrıca zanlının 13 gün süreyle işe gitmediğini, raporu olmadığını, bunun kamu yararı gereği araştırılması gerektiğini belirterek, çalıştığı bakanlık bünyesinde soruşturma yapılmasına ve sonucun mahkemeye sunulmasına emir verdi.

Yargıç, son olarak zanlının mahkeme emrine riayetsizlik edip etmediğine dair de polisin bir soruşturma başlatmasına karar verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar

İlginizi Çekebilir