Yurtdışından getirdikleri araçlara sahte belgelerle plaka taktılar: 5 tutuklu

29 Kasım 2023

Güncelleme: 29 Kasım 2023

A
A

Gazimağusa Polis Müdürlüğü, gümrükleme işlemleriyle ilgili, organize bir yöntemle sahte belgeleri tedavüle sürerek kazanç elde eden 5 kişiyi tutukladı.

ZgotmplZ Temsili

Gazimağusa Polis Müdürlüğü gümrükleme işlemleriyle ilgili, organize bir yöntemle, sahte belgeleri tedavüle sürerek çıkar sağlayan 5 kişiyi tutukladı.

Tutuklanan zanlılara Gazi Mağusa mahkemesi, polisin soruşturmayı derinleştirmesine bağlı olarak 3'er tutukluk emri verdi.

Tutuklanan  A.A., S. E., N.T., R.K. ve Ç.Ç., resmi belgeyi sahteleme, sahte belgeyi tedavüle sürme ve sahtekarlıkla mal ve para temini konularından suçlaıyor.

Mahkemeye bilgi veren polis memuru Hakan Özçürümez, zanlıların İngiltere’den ithal edilen bir aracı, sahte belge düzenleyerek plakalandırıp satarak, sahtekarlıkla para ve mal temin ettiklerini söyledi.

Zanlıları yapılan şikayet üzerine tespit edip tutukladığını kaydeden tanık polis, meselenin tahkikatının halen devam ettiğini, araştırması gereken hususların olduğunu da belirtti.

Gazeteci M. İrşad Esen, yapılan operasyonu 3 gün önce x (twitter) hesabından duyurmuştu. İrşad Esen, soruşturmanın derinleşerek devam edeceği bilgisini de paylaştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar