Yurda dönen Tatar, Avustralya'daki temaslarını değerlendirdi

30 Mayıs 2024

Güncelleme: 30 Mayıs 2024

A
A

Avustralya'daki temaslarını tamamlayarak yurda dönen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yaptığı görüşmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Avustralya'daki temaslarını tamamlayarak ülkeye döndü.

Ercan Havalimanı'nda Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve İçişleri Bakanı Dursun Oğuz tarafından karşılandı. Basın toplantısında, Avustralya ziyaretini değerlendiren Tatar, orada yaşayan vatandaşlarla kucaklaştığını ve Kıbrıs Türk halkına uygulanan haksız ambargolar ile yeni siyaseti anlatma fırsatı bulduğunu belirtti.

''SÖZLERİM GÜNEY'DE RAHATSIZLIK YARATTI''

Tatar, Avustralya’da yaşayan dört kuşağa ulaşan on binlerce vatandaşın vatan özlemini yakından gördüğünü, onların başarılarını ve şirket kurmalarını memnuniyetle izlediğini ifade etti. Ziyaretin başarılı geçtiğini belirten Tatar, Avustralya'da iki devletli çözümden bahsetmesinin Güney Kıbrıs'ta rahatsızlık yarattığını söyledi.

Tatar, Avustralya’daki temasları sırasında Viktoria Eyaleti Gazi, Gençlik ve Küçük İşletmeler Bakanı Natalie Süleyman, milletvekili Adem Somyürek, federal milletvekili Dai Le ve diğer önemli kişilerle görüştüğünü, Kıbrıs Türk toplumunun temsilcileriyle bir araya geldiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Avustralya Büyükelçisi Ufuk Gezer ve Türkiye Cumhuriyeti Melburn Başkonsolosu Doğan F. Işık’a teşekkürlerini iletti.

Kıbrıs’ta iki ayrı halk, devlet ve demokrasinin var olduğunu belirten Tatar, ambargoların çağdışı olduğunu ve işbirliğine gidilmesi gerektiğini vurguladı. Avustralya’da Kıbrıs konusunun pek bilinmediğini ve bu yüzden konuyu muhataplarına anlattığını ifade etti.

HAYVANCILARIN SORUNLARI

Hayvancıların eylemine de değinen Tatar, bu durumu üzüntüyle izlediğini ve beklentilerin orta noktada buluşturularak sorunların çözülmesi gerektiğini temenni etti.

Ziyaret sırasında Tatar'a, Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Özel Danışmanı Hüseyin Işıksal ve Dış Basın Sorumlusu Kerem Haser eşlik etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar