Yoksullaşmaya dikkat çeken Özersay, ''devalüasyon bekleniyor'' dedi

10 Mart 2024

Güncelleme: 11 Mart 2024

A
A

Mormenekşe, Atlılar ve Yıldırım köylerinde vatandaşlarla bir araya gelen Özersay, KKTC'de ciddi bir yoksullaşma süreci yaşandığını ve Türkiye'deki yerel seçimler sonrasında ekonomistlerin devalüasyon beklentisinde olduğunu belirtti.

ZgotmplZ

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Mormenekşe, Atlılar ve Yıldırım köylerini ziyaret ederek muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi. 

Özersay, Türk Lirası'nın sürekli değer kaybettiğini ve alım gücünün azaldığını vurgulayarak, tarım ve hayvancılık gibi alanlarda plan ve programa ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Ayrıca, dar gelirli vatandaşları rahatlatmak için teşviklerin, ithalat politikalarının ve vergilendirme yaklaşımlarının gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Çalışma hayatında sosyal sigorta yatırımlarının gerçek maaş üzerinden yapılmasının önemine değinen Özersay, bu konuda bir değişikliğin şart olduğunu ve özellikle dar gelirli kesimlerin desteklenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'deki yerel seçimlerin ardından TL'de devalüasyon beklentisi olduğunu, bu durumun toplumun dar gelirli kesimlerini daha da zorlayacağını ifade etti.

Ziyaretler sırasında vatandaşların yabancıların mal alımı, kaçak iş gücü ve yüksek öğrenimde yaşanan sorunlar gibi konuları ele aldığı ve Özersay'ın çözüm vizyonunu anlattığı belirtildi. Özersay, işsizliğin önlenmesi ve dar gelirli kesimlerin desteklenmesi için adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Ziyaretlere Gazimağusa İlçe Başkanı Hülya Karaali, Merkez Yürütme Organı ve Parti Meclisi üyeleriyle Gazimağusa İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir grup eşlik etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar