YÖDAK'tan izinsiz kurumun müdür ve müdür yardımcısı teminatla serbest

Kamalı Haber, 15 Mart 2024

Güncelleme: 16 Mart 2024

A
A

YÖDAK'tan izinsiz faaliyet gösteren eğitim kurumu soruşturmasında, kurumun müdür ve müdür yardımcısı, yurt dışı çıkış yasağı ve 100'er bin TL teminatla serbest bırakıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Yüksek Öğretim Planlama Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu'ndan (YÖDAK) izinsiz yüksek öğretim kurumu açma ve çalıştırma, sahte belge düzenleme, sahte belgeyi tedavüle sürme, sahte davranışla kayıt temini ve sahtekarlıkla para temini meselesi ile ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan Cyprus Massachussetts Center Of Innovation isimli kurumun müdürü U.S., müdür yardımcısı M.I.B. teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

İlgili kurumda yapılan denetleme sonucu, kurumun Millî Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) onaylı olduğunu, ancak YÖDAK’a kaydı bulunmadığını belirten polis, kurumun öğrencilerinin YÖKAS'a (Yüksek Öğrenim Kayıt Sistemi) kayıtlı olduklarını ve bununla da öğrenci muhacereti yaptıklarını, bu şekilde yurt dışından öğrenci getirdiklerini söyledi.

Ayrıca, kurumun web sitelerinde, okullarında alınan ön lisans ile Arap Emirliklerinde ve İngiltere’de Yüksek Lisans alabilecekleri şeklinde reklam yaptıklarını belirten polis, eğitim kurumunda kayıt dosyası bulunan birçok yabancı öğrenciden bazılarına ulaşılamadığını ve zanlılara ait cep telefonlarının, bilgisayarlarının emare alındığını söyledi.

KAYIT ÜCRETİNİN İKİ KATI ALINDI

Öğrencilerin ifadesinde, kuruma kayıt olurken, kendilerine ön lisans ve 4 yıllık lisans diploması alabileceklerinin söylendiğini açıklayan polis, ayrıca kayıt paralarını zanlı M.B'nin öğrencilerden aldığını, öğrencilerin ifadelerinde eğitim ücreti olarak 1000 euro veya dolar verdiklerini söylediklerini ancak okulun kayıt ücretinin 500 dolar olduğunu açıklarken, olayın müstahdem tarafından sirkat yönünün de olabileceğini söyledi. 

Polis, kuruma kayıt olan yüzlerce öğrenciden bazılarına ulaşılmadığını, aktif ve aktif olmayan öğrencilerini tespit etmeye çalıştıklarını, ancak zanlıların tahkikatın geri kalan kısmına etki edemeyeceğini dile girdi. 

Polis, M.B'nin beyaz kimlik sahibi olduğunu, U.S.'nin ise doktora öğrencisi olduğunu belirterek, teminat talep etti.

Mahkeme, zanlıların yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, 100’er bin TL nakit teminat yatırmalarına, birer kefilin bir milyon TL kefalet senedi imzalamasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar