YÖDAK'tan izinsiz çalışan kurumda 4 tutuklu: Direktör ve 8 kişi aranıyor

Kamalı Haber, 8 Mart 2024

Güncelleme: 8 Mart 2024

A
A

YÖDAK'tan izin almadan öğrenci kaydederek faaliyet gösteren kurumun soruşturmasında tutuklanan dört kişi üç gün tutuklu kalacak. Soruşturma kapsamında direktör ile birlikte sekiz kişi daha aranıyor.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Yüksek Öğretim Planlama Denetleme Akreditasyon ve Kordinasyon Kurulu'ndan (YÖDAK) izinsiz yükseköğretim kurumu açma ve çalıştırma, sahte belge düzenleme, sahte belgeyi tedavüle sürme, sahte davranışla kayıt temini ve sahtekarlıkla para temini meselesi ile birlikte çok yönlü olarak devam eden soruşturma kapsamında tutuklanan Cyprus Massachusetts Center Of Innovation isimli kurumun hissedarı ve sekreteri B.K., muhasebecisi N.E., müdürü U.S. ve müdür yardımcısı M.I.B. mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, 6 Mart Çarşamba günü tutuklanan  Z.S.A. hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, adı geçen kuruma sahte lise diplomasıyla kayıt olup, belge aldığının ve K.M.'nin sahte lise diploması hazırlayan şahıs olduğunun belirlendiğini açıkladı.

Polis, yapılan soruşturma sonucu K.M.’nin acente olarak çalıştığını, okula öğrenci götürerek yaptırmış olduğu kayıtlara karşılık ücret aldığını belirlediklerini ve edilen bulgular ışığında YÖDAK ve polis ekiplerinin 7 Mart günü ilgili kurumu denetleyerek, eğitim kurumu içerisinden birçok yabancı uyruklu öğrencilere ait dosyanın emare olarak alındığını söyledi.

YÖKAS KAYDI İLE ÖĞRENCİ MUHACERETİ YAPILIYOR

Denetleme sonucu kurumun Millî Eğitim Bakanlığından onaylı olduğunu ancak YÖDAK’a kaydı bulunmadığını belirten polis, kurumun öğrencilerinin YÖKAS'a (Yüksek Öğrenim Kayıt Sistemi) kayıtlı olduklarını ve bununla da öğrenci muhacereti yaptıklarını, bu şekilde yurt dışından öğrenci getirdiklerini söyledi.

ÖN LİSANS İLE YÜKSEK LİSANS ALINMASI REKLAMI

Polis ayrıca, kurumun web sitelerinde yaptıkları yayınlarda, okullarında alınan ön lisans ile Arap Emirliklerinde ve İngiltere’de Yüksek Lisans alabilecekleri şeklinde reklam yaptıklarını ve soruşturmada tespit edilen makbuz defterinde birçok yazılmış makbuz bulunmasına rağmen kesilmediklerini, sadece ikinci nüshalarının muhasebeye gönderildiğini tespit ettiklerini, olayın mali boyutunun araştırılması gerektiğini ifade etti. 

Kurumda bulunan birçok yabancı öğrenciye ait kayıt dosyalarının içerisindeki belgelerin ve aktif - pasif öğrencilerin akıbetlerinin araştırılması gerektiğini söyleyen polis, zanlılara ait cep telefonlarının, bilgisayarlarının emare alındığını belirtti.

ŞİRKET DİREKTÖRÜ VE 8 EĞİTİMCİ ARANIYOR

Polis, şirket direktörü olan T.A.'nın yurt dışında olduğunun tesbit edildiğini, onunla birlikte 8 yabancı uyruklu eğitimci arandığını söyleyerek, 3 gün süre istedi. 

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Kamalı Haber

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar