YÖDAK'ın güvenirliliğine dikkat çeken HP'den denetim çağrısı

12 Şubat 2024

Güncelleme: 13 Şubat 2024

A
A

HP, HP Eğitim Komitesi Başkanı Duygu Uzun, üniversitelerde acil denetimler yapılmasını ve kriterlere uymayan tabela üniversitelerinin kapatılmasını talep etti.

ZgotmplZ

Halkın Partisi (HP), ülkedeki yüksek öğretimde yaşanan sorunlara dikkat çekerek, üniversitelerin itibarının zedelendiğini ve tabela üniversitelerinin izinlerinin sıfır toleransla denetlenmesi ve kapatılması gerektiğini savundu.

Eğitim Komitesi Başkanı Duygu Uzun yaptığı açıklamada, üniversitelerin kaliteli akademisyenlerle çalışarak nitelikli eğitim vermesi gerektiğini ve bu konuda yapılan denetimlerin YÖDAK tarafından ciddi yaptırımlarla desteklenmesi gerektiğini ifade etti. HP, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, YÖDAK, Üniversiteler ve Polis Genel Müdürlüğü'nün birlikte çalışarak üniversitelerde sıkı bir denetim uygulamasını ve kaliteli eğitim standartlarının sağlanmasını istedi.

Açıklamada ayrıca, YÖDAK'ın yaşanan sahte diploma skandalları nedeniyle güvenilirliğinin sorgulanması ve bu nedenle üniversitelerde verilen diplomaların bağımsız bir kurul veya uluslararası bir kurum tarafından denetlenmesi gerektiği belirtildi. Sonuç olarak, yükseköğrenimin önemi vurgulanarak, üniversitelerin kaliteli eğitim vermeleri için sıkı denetimlerin hayata geçirilmesi çağrısı yapıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar