"YÖDAK'a 5 aydır bir üyeyi bile atayamadılar"

19 Mart 2024

Güncelleme: 20 Mart 2024

A
A

Geçmişte Meclis'te kurulan araştırma komitelerinin hiçbir sonuç üretmediğini öne süren Özersay, YÖDAK konusunda da benzer bir durumun yaşandığını belirterek, 5 aydır bir üyeyi bile atayamadıklarını dile getirdi.

ZgotmplZ

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, YÖDAK yasasına göre Meclis tarafından seçilen üyelerin görev süresinin dört yıl olduğunu ama son beş aydır görev süresi dolan üyenin yerine Meclis’in üye seçemediğini belirterek, tepki gösterdi.

Özersay yaptığı yazılı açıklamada, geçmişte Meclis’te kurulan araştırma komitelerinden hiçbir sonuç çıkmadığını ileri sürerek, “Geçmişte Mersinlik yangını konusunda araştırma komitesi kurdular anacak sonra yasalara aykırı davranarak raporunu bile hazırlamadılar ve Genel Kurul’a da getirmediler. Hal böyleyken şimdi bir de YÖDAK araştırma komitesi kurdular. Keşke araştırma komitesi kuracağınıza beş aydır geciktirdiğiniz YÖDAK üyesini seçseydiniz.” ifadelerini kullandı.

Kudret Özersay açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“Görev süresi dört yıl olan, süresi geçen yıl Ekim ayında sona eren YÖDAK üyesinin yerine Meclis hala yeni bir YÖDAK üyesi seçemedi! Ekim 2023’ten bu yana beş ay geçti, duyuru çıkıldı, isimler netleşti ve Genel Kurul’a önerildi ama iki aydan uzun bir süredir konu Meclis Genel Kurulu gündemine nedense alınmıyor. Ama ne yapılıyor? YÖDAK konusunda araştırma komitesi kuruluyor! YÖDAK araştırılacakmış! Siz önce YÖDAK Yasası’nın gereği olarak seçmeniz gereken YÖDAK üyesini seçin.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar