Yine sonuç çıkmadı...

31 Mayıs 2024

Güncelleme: 31 Mayıs 2024

A
A

Hayvan üreticilerinin Başbakan Ünal Üstel ile yaptığı ikinci görüşmede de sonuç çıkmadı. Üreticiler, ithal etin zamana yayılmasını ve çiğ süt fiyatlarına zam yapılmasını talep ediyor. Taraflar, salı günü bir görüşme daha gerçekleştirecek.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Hayvan üreticilerinin 20 mayısta Başbakanlık önünde başlattığı eylem, Tarım Bakanlığı önünde devam ediyor.

Başbakan Ünal Üstel, eylemin onuncu günü olan çarşamba günü üreticilerle görüştü. Görüşme sonunda talepleri Bakanlar Kurulu'nda gündeme getireceğini açıkladı.

Perşembe günü toplanan Bakanlar Kurulu sonrası ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Hayvan üreticileri, gelecek olan 40 ton ithal etin 19 Haziran’dan önce sadece 20 tonunun piyasaya sürülmesini talep, geri kalan 20 tonun ise sürece yayılmasını talep ediyor.

Ayrıca çiğ süt fiyatına da zam talep ediyor.

İKİNCİ GÖRÜŞMEDE DE SONUÇ ÇIKMADI

Başbakan Ünal Üstel ile Hayvancılar Birliği heyeti, bugün saat 14.00'te yeniden bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, ithal et konusuyla ilgili Başbakan Ünal Üstel ile görüşmelerinin ılımlı geçtiğini belirterek “İthal et konusunda ilerleme var. Umudumuz çözüme varmak” diye konuştu.

Görüşmede başta ithal et konusu olmak üzere birçok açılımın ele alındığını ifade eden Naimoğulları, süt konusunda paritenin ocak ayında 1.65 olduğunu şimdi ise 1.48’e düşürüldüğünü de dile getirdiklerini kaydetti.

EYLEME DEVAM...

Hayvan üreticilerinin eyleminin devam ettiğini vurgulayan Naimoğulları, “Benim ağzımdan çıkmadan eylem sonlanmayacak” diye konuştu.

“Biz buraya her gün gelip eylem yapma düşüncesinde değiliz. Derdimiz çözüm bulmak” ifadelerine yer veren Naimoğulları, hükümetten anlayış ve çözüm beklediklerini dile getirdi.

Naimoğulları, 19 Haziran’dan sonraki süreçte et konusunda herhangi bir açılım olması durumunda Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin de komisyonda görüşünün alınacağını belirtti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar