Yılmaz: Pamuklu, Lapta ve Maraş sağlık merkezleri bu yıl bitecek

5 Nisan 2024

Güncelleme: 6 Nisan 2024

A
A

Güzelyurt'ta konuşan Cevdet Yılmaz, Pamuklu Devlet Hastanesi, Lapta Sağlık Ocağı ve Maraş Sağlık Merkezi'nin bu yıl tamamlanacağını açıkladı. Yılmaz, Güzelyurt'ta soğuk hava deposu yapılacağını ve hibe arpa desteğinin süreceğini belirtti.

ZgotmplZ

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Güzelyurt'ta vatandaşlarla bir araya gelerek iftar programına katıl

Ekonomide istikrarı sağlamak için çalışacaklarını ve enflasyon sorununu çözeceklerini ifade eden Yılmaz, bu çabaların KKTC'ye de olumlu yansımalarının olacağını belirtti.

Sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini ve yeni projelerin hayata geçirileceğini dile getiren Yılmaz, sağlık alanında yapılan ziyaretler ve projeler hakkında bilgi verdi.

PAMUKLU'YA HASTANE, LAPTA VE MARAŞ'A SAĞLIK MERKEZLERİ

Yılmaz, daha nitelikli sağlık hizmetlerine ulaşılması için de Türkiye Sağlık Bakanlığından üst düzey bir heyetin KKTC’ye ziyarette bulunarak tüm sağlık merkezlerini yerinde ziyaret ettiğini anlatarak, heyetin sağlık merkezlerindeki ihtiyaçları raporladığını belirtti.

Yılmaz ilk etapta Pamuklu Devlet Hastanesi, Lapta Sağlık Ocağı ve Maraş Sağlık Merkezi projelerine hızlıca başlanarak bunların 2024 yılında tamamlanacağını kaydetti. Yılmaz, Güzelyurt Hastanesi için çalışmaları hızlandırma kararı aldıklarını da dile getirdi.

SEL ZARARLARI KARŞILANACAK

Cevdet Yılmaz, sel sebebiyle yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için de çalıştıklarını, ocak ayında selden zarar gören çiftçilerin tazminine yönelik çalışmaların da sürdüğünü, mali boyutun hesaplandığını ve sürecin önlerindeki dönemde tamamlanacağını söyledi.

10 BİN TON YEMLİK ARPA HİBE EDİLECEK

Kurak geçen yılda KKTC’de küçükbaş hayvancılık sektöründe yaşlanması beklenen küçülmenin önüne geçmek amacıyla üreticilere ilk defa yemlik arpa hibesine ilişkin çalışmalar başlattıklarını kaydeden Yılmaz bu kapsamda toplam 10 bin ton yemlik arpanın hibe edileceğini, geçtiğimiz günlerde bu miktarın ilk kısmı olan yaklaşık 3 bin 500 ton arpanın KKTC’ye geldiğini ve önümüzdeki dönemde dağıtılacağını söyledi.

SERA DESTEĞİ

Yılmaz, sera üreticilerine de hibe desteği sağlandığını ve toplam 245 üreticiye 10,6 milyon TL ödeme yapıldığını söyledi.

40 BİN TONLUK SOĞUK HAVA DEPOSU

KKTC’ye gelen teknik ekibin yaptığı çalışmanın kendilerine yol haritası olduğunu ve ilk etapta 15 bin ton, orta vadede ise 40 bin tonu hedefleyecek şekilde bir soğuk hava deposu için çalışma başlatacaklarını kaydeden Yılmaz, önemli bir açığın kapatılacağını belirtti.

Tarım ve gıda sanayii alanlarında iş birliğini artırma çabalarından bahseden Yılmaz, Türkiye-KKTC ticaretinin daha da geliştirilmesi için çaba gösterdiklerini belirtti.

Cevdet Yılmaz, KKTC'nin kalkınması ve refahının artırılması için yapılan çalışmalardan ve gelecek planlarından bahsederek Türkiye'nin desteğini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar