Yerleşmeye gelenlerin beraberlerinde getirecekleri araçlarda 5 yaş sınırı kaldırıldı

27 Şubat 2023

Güncelleme: 28 Şubat 2023

A
A

KKTC'ye yerleşmeye gelenlerin beraberinde getirecekleri araçlarda kişinin kendi adına kayıtlı olmak şartıyla artık 5 yaş sınırı aranmayacak.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Motorlu Taşıt Araçları Yaş Sınırlandırılması Tüzüğü'nde yapılan değişiklikle, KKTC'ye yerleşmeye gelenlerin beraberinde getirecekleri araçlar için yaş sınırlaması kaldırıldı.

Değişiklik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Yeni karar öncesi, getirilecek araçlarda 5 yaştan eski olmama şartı aranıyordu.

Artık, kişinin kendi adına kayıtlı olmak şartıyla binek ya da farklı türdeki araçları ile motorlu karavan ve motosikletinde artık 5 yaş sınırı aranmayacak. Söz konusu araçlar 5 yaşından küçük ya da büyük olabilecek.

Tüzükteki değişiklik maddesi şöyle:

"Yerleşmeye gelen kişinin binek otomobiline, mutat olmayan aracına, motorlu karavanına veya motosikletine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gümrük Limanlarına geldiği tarihten önce kendi adına kayıtlıolması halinde, bu Tüzüğün 5’inci maddesinin (1)’inci fıkrasındaki beş yaş sınırıkuralı uygulanmaz ve yerleşmeye gelen kişi, beş yaşından küçük veya büyük olan kendi adına kayıtlı binek otomobilini, mutat olmayan aracını, motorlu karavanını veya motosikletini bu madde kurallarına göre ithal edebilir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar