Yeniboğaziçi Şehitliği'nde tören

6 Şubat 2024

Güncelleme: 6 Şubat 2024

A
A

Şampiyon Melekler kafilesinden Mülkiye Dağlı, Abide Dağlı, Nazife Dağlı, Osman Çetintaş ile Havin Kılıç, deprem felaketinin birinci yıl dönümünde Yeniboğaziçi’ndeki şehitlikte düzenlenen törenle anıldı.

ZgotmplZ

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, 6 Şubat’ta Adıyaman’daki İsias Otel enkazında kalarak hayatlarını kaybeden Şampiyon Melekler kafilesinden Mülkiye Dağlı, Abide Dağlı, Nazife Dağlı, Osman Çetintaş ile Havin Kılıç, felaketin birinci yıl dönümünde Yeniboğaziçi’ndeki şehitlikte düzenlenen törende anıldı.

Törende bayraklar yarıya indirildi ve Mülkiye Dağlı’nın annesi ile Abide ve Nazife’nin anneannesinin ağıtları yürekleri dağladı.

Törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, milletvekilleri, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir, aileler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, yaptığı konuşmada, depremin ardından geçen bir yılın hızla geçtiğini ve acılarının hala büyük olduğunu belirtti. Şehit ailelerinin acılarını paylaştıklarını ve bu süre boyunca hep birlikte üzüldüklerini ifade etti.

Tatar, Kıbrıs Türk halkının milli mücadele yıllarında çektiği acıları hatırlatarak, Şampiyon Melekler ve diğer vatandaşların kaybının yüreklerine ateş düşürdüğünü söyledi. Bu acıyı unutmayacaklarını ve adaletin yerini bulması için yargı sürecini takip edeceklerini vurguladı.

Şampiyon Melekler'i ve yaşanan acıyı unutmayacaklarını dile getiren Tatar, törende dua okunması ve kabirlere çiçekler bırakılmasının ardından konuşmasını tamamladı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde Adıyaman'da yıkılan 35 Kıbrıslı Türk sporcu ve öğretmenlerle birlikte toplam 49 KKTC vatandaşı yaşamını yitirmişti.

Çoğu Gazimağusa olmak üzere Yeniboğaziçi, Atlılar, Dörtyol, Vadili ve Ulukışla Kabristanlığı’nda toprağa verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar