Yeni Girne Hastanesi'nin yıl sonunda hizmete gireceği öngörülüyor

30 Nisan 2024

A
A

Yapımının tamamlanması bu yıla kalan yeni Girne Hastanesi'ndeki çalışmaları inceleyen Başbakan Üstel, yetkililerden alınan bilgi çerçevesinde hastanenin yıl sonunda hizmete girmesinin hedeflendiğini kaydetti.

ZgotmplZ

Yaklaşık iki yıl önce ihale süreci tamamlanarak, 2023 yılı başında inşaatına başlanan yeni Girne Hastanesi'nin yıl sonunda bitirileceği hedeflenmiş ancak, tamamlanması bu yıla kalmıştı.

Başbakan Ünal Üstel, Maliye Bakanı Özdemir Berova, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek ve bazı bürokratlar bugün yeni Girne Hastanesi'nde yapımı süren çalışmaları yerinde inceledi; müteahhit ve teknik elemanlardan bilgi aldı.

Başbakan Üstel, incelemelerin ardından basına yaptığı açıklamada, Girne bölgesindeki nüfusun süratli artmasından dolayı Girne Hastanesi'nin yetersiz kaldığına dikkat çekerek, yeni Girne Hastanesi inşaatına karar verildiğini kaydetti.

“NALBANTOĞLU'NUN YÜKÜ AZALACAK”

Girne hastanesi yapımına karar verildiği günden itibaren hükümet olarak süreci bire bir takip ettiklerini dile getiren Üstel, yapılan yeni hastanenin süratli bir şekilde bitirilmesi için de Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğini aldıklarını kaydetti.

Üstel, müteahhitler ve yetkililerden alınan bilgiler ışığında hastanenin yılsonuna hizmete girmesinin hedeflendiğini dile getirdi.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin yükünün çok olduğuna dikkat çeken Üstel, yeni Girne Hastanesi'nin hizmete açılmasıyla birlikte Dr. Nalbantoğlu Hastanesi'nin yükünün azalacağını belirtti.

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek de, yeni Girne Hastanesi'nin inşaatının hızla devam ettiğini dile getirerek, projeye ait ihtiyaçların dikkate alınarak, revizyonlar yapıldığını ve üst katın bittiğini kaydetti.

Dinçyürek, bodrum ve çevre bağlantılarıyla ilgili sorunların çözülerek inşaatın bitişine doğru gidildiğini ve sık sık da denetlendiğini söyledi.

Planlama ve İnşaat Dairesi Müdürü Oğuz Akçay da konuşmasında, yapımı süren yeni Girne Hastanesi'nin, bodrum ve zemin kat haricinde diğer katlardaki faaliyetlerinin tamamlanma aşamasına gelindiğini kaydetti.  

114 yataklı olacak hastanenin bodrum katında 5 ameliyathane ve 12 diyaliz bölümü bulunacağını dile getiren Akçay, Başbakanın ziyaretiyle sürecin hızlanması için müteahhit firma ile de görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

HASTANENİN İHALE SÜRECİ

Hastane, Girne Amerikan Üniversitesi’nin sigorta borcuna karşılık Şubat 2020'de Maliye Bakanlığı tarafından devralınmıştı. Temmuz 2020'de Sağlık Bakanlığı'na devredilen hastane için iki ihaleye çıkılmış ancak ikisi de sonuçlandırılamamıştı.

Yeni Girne Hastanesi’nin yapımı için son ihale süreci 11 Ağustos 2022'de başlamış,  ihale 19 Ekim 2022'de oy birliğiyle Tüfekçi-Gülenay ortaklığına verilmişti.

İhaleye 24 Ekim'de bir şirket tarafından itirazda bulunulmuştu. Rekabet Kurlu'nun itirazı reddetmesinin ardından hükümet, 14 Kasım 2022 tarihinde ihaleyi kazanan müteahhitlerle sözleşme imzalamıştı.

Dönemin Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, 2023 yılının Mart ayında, 160 yatak kapasiteli olacak hastanenin takriben 10 aylık bir süre sonunda tam teşekküllü olarak hizmete sunulacağını açıklamıştı.

Üçüncü kez çıkılan ihale sonucu 2023'ün başında inşaatına başlanan ve 10 aylık bir süre sonunda tam teşekküllü olarak hizmete alınacağı duyurulan Yeni Girne Hastanesi'nin tamamlanması bu yıla kalmış, ihale sürecinde 160 olan yatak sayısı da 114'e düşmüştü..

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar