Erhan Arıklı yeniden genel başkan seçildi

28 Nisan 2024

Güncelleme: 29 Nisan 2024

A
A

Erhan Arıklı ile Talip Atalay'ın başkanlık için yarıştığı kurultay tamamlandı. Erhan Arıklı, 1956 oy alarak yeniden YDP Genel Başkanı seçildi. Atalay ise 1190 oy aldı.

ZgotmplZ

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) 4. Olağan Kurultayı, bugün Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşti.

Kurultayda, mevcut Genel Başkan Erhan Arıklı ile Genel Sekreter Talip Atalay başkanlık için yarıştı.

Atatürk Spor Salonu’nda saat 10.30 itibarıyla divanın oluşturulması ve raporların sunulması ile başlayan kurultayda üyelerin oy verme işlemi tamamlandı.

Sandıklar 20.00’de kapandı ve oy sayımına geçildi.

Sandıkların kapanmasının ardından oy sayımı yapıldı.

Kurultayda 3 bin civarında üye oy kullandı.

Oy verme işlemi sırasında Divan Kurulu Üyeleri ile oy verenler arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışmada itiş kakış yaşanırken polis güçleri araya girdi.

ARIKLI KAZANDI

Erhan Arıklı, 1956 oy alarak yeniden YDP Genel Başkanı seçildi.

Atalay ise 1190 oy aldı.

Lefkoşa:

Oy kullanan üye sayısı: 707 

Geçersiz oy:11

Erhan Arıklı: 493

Talip Atalay: 203

Girne:

Oy kullanan üye sayısı: 1024

Geçersiz: 13

Erhan Arıklı: 691

Talip Atalay: 320

Lefke:

Oy kullanan üye sayısı: 62

Erhan Arıklı: 49 

Talip Atalay: 21

Gazimağusa:

Oy kullanan üye sayısı: 712

Erhan Arıklı: 311

Talip Atalay: 401

İskele:

Oy kullanan üye sayısı: 306

Erhan Arıklı: 225 

Talip Atalay: 81

Güzelyurt:

Oy kullanan üye sayısı: 298

Geçersiz: 8

Erhan Arıklı: 152 

Talip Atalay: 138 

ARIKLI VE ATALAY SONUCU DEĞERLENDİRDİ

YDP Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Başkanı Erhan Arıklı, Kurultay’da 1956 oy alarak yeniden YDP Genel Başkanı seçilmesinin ardından kısa bir zafer konuşması yaptı. 

Kurultay’ın yapıldığı Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda konuşan Arıklı, kaybedenin olmadığı, kazanının ise sadece YDP’nin olduğu bir Kurultay yaşandığını belirtti.

Bu süreçte yaşanan kırgınlıkların da geride bırakılması gerektiğini kaydeden Arıklı, partililere “Yarın yeni bir sayfa açıyoruz.” diye seslendi.

Arıklı, konuşmasını yapmak üzere, diğer başkan adayı Talip Atalay’ı da kürsüye davet etti. Atalay’ın 1190 oy ile toplam oyların yaklaşık yüzde 35-40’lık bir kısmını almayı başardığını söyleyen Arıklı, bu rakamın az bir rakam olmadığına dikkat çekerek, Atalay’ın ekibinin ilerleyen süreçte güçlerini YDP’nin yükselmesi için kullanacaklarını ifade etti.  

TALİP ATALAY 

Arıklı’nın ardından söz alan YDP Genel Sekreteri Talip Atalay ise, yeniden seçilen Erhan Arıklı’yı tebrik etti. 

Atalay, parti içerisindeki kırgınlıklara değinerek, benzer kavgaların yaşanmaması için parti içerisinde hesaplaşmaların yapılması gerektiğini kaydetti, partinin yeniden doğuşu için herkese büyük görev düştüğünü belirtti.

Demokratik her sonuca açık olduklarını belirten Atalay, kendilerinin bir duruş sergilediklerini, ileriki süreçte de Parti içerisinde yanlış gördükleri konulara itiraz etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Talip Atalay, 2026’da iktidara gelebilmek için birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı. 

Konuşmaların ardından YDP 4’üncü Olağan Kurulu tamamlandı. 

TATAR KURULTAYDA

Kurultay Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuk olarak  katıldı.

Tatar, Kurultayda  yaptığı konuşmada, seçimin hayırlı olmasını diledi,  YDP’yi bugüne kadar yaptığı çalışmalar nedeniyle tebrik etti.

Tatar, “Bizi birbirimize bağlayan KKTC sevgisi, Anavatan sevgisi, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı, özgürlüğü ve onurlu bir yaşamdır” dedi. 

 

7 BİN 614 ÜYEDEN 3 BİNİ OY KULLANDI

7bin 614 üyesi bulunan YDP'de 3 bin civarında üye oy kullandı.

Parti Meclisi için 50 kişilik kontenjan için 171 aday başvuru yaparken, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanlıkları için ise ikişer aday bulunuyor. Disiplin ve Denetleme Kurulu için yeterli aday olduğu için bir yarış olmayacak.

14 Nisan'da yapılması planlanan YDP'nin 4. Olağan Kurultayı, nisap yetersizliği nedeniyle 28 Nisan'a ertelenmişti. Aynı gerekçeyle 20 Nisan'da yapılması planlanan Tüzük Kurultayı da 5 Mayıs Pazar gününe alınmıştı.

ORTAK KARARLA ERTELENMİŞTİ

Mart ayının sonunda yapılması planlanan kurultay, Erhan Arıklı ile Talip Atalay daha önce kurultayın ertelenmesi konusunda mutabakata varmış ve yeni kurultay tarihleri 14 ve 28 Nisan olarak açıklanmıştı.

Kurultayın, YDP’den toplu istifa ettiklerini açıklayan 1500 civarında üyenin istifa dilekçelerinin ıslak imzalı olmaması ve bu kişilerden oy kullanma talebi gelmesi olasılığına karşı ertelendiği belirtilmişti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar